Cu temere in glas si disperata din cauza focarului in care munceste, aceasta asistenta pe sectia de ginecologie a Spitalului judetean Deva a ajuns la capatul puterilor. Este de peste 20 de ore de garda, iar azi- dimineata a aflat ca unitatea medicala in care lucreaza a intrat in carantina, dupa ce 9 pacienti si 5 medici au fost confirmati pozitiv pentru coronavirus. Intre ei- si doi specialisti de pe sectia de oncologie, care o ingrijeau- bolnavi fiind- chiar pe sora asistentei.



In vreme ce personalul si pacientii confirmati au fost trimisi la Timisoara, pentru tratament, in spitalul din Deva au ramas blocate sute de persoane- medici si bolnavi, care au fost cu totii expusi riscului de infectare cu covid-19. Unii au fost deja testati si asteapta rezultatele, iar cadrele medicale- fie ele infectate sau nu- au grija, in continuare, de pacientii de pe sectii.

Citeste si: „Recesiune profundă” în 2020. Epidemia de coronavirus afectează economiile mondiale

Mai exact, nici medicii si nici bolnavii nu au voie, in urmatoarele 14 zile, sa paraseasca unitatea medicala, chiar daca unii pacienti urmau sa fie externati. Multi dintre cei aflati in spital ar putea fi infectati cu coronavirus, iar cei care n-au luat inca virusul se tem ca o vor face in zilele urmatoare.

Cu lacrimi in privire si cu aceeasi teama vorbeste si un medic al spitalului din Deva infectat deja, care acum este tratat la Boli Infectioase, in Timisoara.

Temerile sunt justificate, mai ales ca la Suceava- primul spital cu nereguli in lant- au murit in ultima saptamana 20 de persoane infectate cu coronavirus, iar la spitalul Gerota din Capitala- doua cadre medicale ar fi, in continuare, in stare grava.

Citeste si: Panică în spitale. Încă o asistentă de la Unitatea de Primiri Urgenţe a fost infectată cu coronavirus

Cum de a ajuns un al treilea spital din tara sa fie in carantina totala si sa imprastie boala, in loc s-o trateze? Prefectul judetului Hunedoara arata cu degetul spre managerul unitatii medicale, care azi-dimineata a fost suspendat din functie.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Daniela Rosca nu si-ar fi instruit angajatii sa poarte echipamente medicale si nu s-ar fi organizat din timp. Nici acum, in al treisprezecelea ceas- nu a venit cu o solutie pentru cadrele medicale care raman, in urmatoarele doua saptamani, blocate in spital.

În interiorul spitalului nu există spații de odihnă. Această măsură a celor de la DSP noi nu o putem comenta, ne conformăm.

Intre timp, la doar 25 de kilometri distanta- spitalul din Orastie a ramas fara medici. Intreaga sectie ATI si-a dat demisia fara sa stea pe ganduri.

Citeste si: Ministrul Muncii: În acest moment avem 500.000 de contracte de muncă suspendate

S-au ridicat din exercițiul în funcțiune și au plecat pur și simplu acasă, spunând "Ne este frică, noi nu vrem să murim de coronavirus".

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Demisii in lant au vrut sa isi dea si medicii de la Spitalul Mioveni, dupa ce au auzit ca unitatea medicala va deveni suport pentru Covid-19.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si