„Managerul Spitalului Sfântul Pantelimon reacționează după ce am difuzat un apel cutremurător făcut la 112 de fiica unei paciente care s-a stins în decurs de o săptămână de la internare. Doctorul spune că avea infecție în tot corpul și că ar fi refuzat intervenția chirurgicală, însă fiica ei ne asigură că n-a băgat-o nimeni în seamă și că bolnava ar fi fost lăsată să agonizeze până la moarte. Atenție, sunt imagini și detalii cu un puternic impact emoțional!”,

a spus Christian Sabbagh.

„N-a făcut nimeni nimic, n-a făcut nimeni nimic! Faceți cum știți, eu o să închid apelul, dar mă uit la ea cum se stinge. Își trage sufletul! Vă rog eu mult, eu vreau să îmi salvez mama, nu poate să moară așa”, este o parte a apelului fiicei pacientei la 112.

apel 112, morti suspecte, manager spital pantelimon

Pacienta decedată

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

Cu toate că pare ireal ca cineva să sune la 112 ca să-și salveze mama internată chiar în spital, managerul de la Sfântul Pantelimon, care ca o ironie a sorții era medicul ce se ocupa de respectiva pacientă, privește senin totul: „Opțiunea fiicei pacientei să anunțe la 112. Ea a fost îngrijită și e atestat și de doamnă că personalul era prezent când ar fi sunat la 112.”

Se pare că managerul nu a ascultat prea bine înregistrările. În momentul în care femeii de 68 de ani se făcuse rău iar fiica ei implora ajutor, erau doar asistentele de față.

„Mi-aș fi dorit măcar atunci, când eu insistam ca doctorii să vină la ea, să fi venit cineva să se uite la ea. Nimeni nu se uita, toate făceau scandal, toate erau deranjate. Asta este treaba la Pantelimon și am niște înregistrări pe telefon în care se aud și alți pacienți cum plâng și cum urlă și implora „ajutor doamnă” și nimeni nu le de ajutorul”, spune fiica pacientei.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Nu a mai trecut multă vreme. Bolnava a ajuns în Terapie Intensivă, unde a mai trăit conectată la aparate 24 de ore. Fiica ei e convinsă că i-ar fi fost administrat greșit și tratamentul prin perfuzie: „A ajuns la ATI și la ATI ne-a anunțat că nu reușesc, să chinuie să-i ridice tensiunea și nu mai reușesc. Din cauza dozei duble de medicament pe care i-au administrat-o în aceeași zi. Fiolele alea pe care domnișoara n-a știut, că era una, că erau două...”

Citește și: Polițist de penitenciar, găsit mort într-o benzinărie. Moartea suspectă este investigată de criminaliști

apel 112, morti suspecte, manager spital pantelimon

Fiica pacientei moarte 

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

Managerul Spitalului Sfântul Pantelimon pune moartea fulgerătoare a pacientei pe seama infecțiilor din corp. Spune că ar fi ajuns la ei cu o fractură de șold netratată: „Nu știu în ce condiții a fost ținută la domiciliu sau îngrijită în perioada aceasta, deci a fost adusă într-o stare extrem de gravă, cu șoc septic. A fost tratată maximal cu antibiotic. I s-a propus o intervenție, o colostomie care poate ar fi adus mai multe șanse, pe care pacienta până la momentul degradării foarte severe a situației a refuzat-o.”

„Am împrumutat niște bani ca să pot să îmi țin mama în spital. Eu am luat niște salarii în avans, am luat două salarii în avans ca să pot să-mi țin mama în spital, că altfel nu s-ar fi putut. Absolut tot am cumpărat, medicamente, tot, tot și știu că moartea ei va rămâne nepedepsită. Ăsta e sistemul”, mai povestește fiica femeii decedate.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Ba mai mult, femeia susține că recent ar fi trecut și ea prin clipe terifiante în același spital: „Am ajuns la ei cu tahicardie și am plecat de la ei cu preinfarct, că așa e la Pantelimon, te duci cu una, pleci cu alta. De la medicamentul administrat am avut toate simptomele preinfarctului.”

Între timp procurorii continuă audierile în cazul morților suspecte din Spitalul Sfântul Pantelimon. Astăzi a fost rândul unor asistente și infirmiere să fie interogate.

Citește și: Ce s-a întâmplat, de fapt, în cazul celor 17 pacienți decedați la Spitalul Pantelimon? Decizia luată de Colegiul Medicilor. "Datoria noastră este de a face acest adevăr public"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si