Așa ar putea arăta viitorul în spitale, un viitor care să ușureze munca titanică a doctorilor. Robotul Mihaela a fost adus la viață în doar 48 de ore, de cinci adolescenți din Craiova.
„Infirmiera Mihaela va veni să ne facă o demonstrație. În acest caz, eu am avut nevoie de niște măști, robotul mi le-a adus”, explică inventatorii.

Robotul medical care poate oferi sprijin bolnavilor de Covid-19, internaţi în secţiile de Terapie Intensivă. Se deplaseaza pe roti, are cu un braţ metalic, o tavă pe care pot fi puse medicamente şi un ecran smart pe care e afișată o față zâmbitoare. De asemenea poate vorbi cu bolnavul și îi poate lua temperatura sau pulsul si alertează camera de gardă dacă starea unui pacient se înrăutăţeşte.

Robotul Mihaela ajută pacienții și medicii din spitale

Miciile genii în ale roboticii care învață la liceul „Frații Buzești”din Craiova sunt elevi in clasele a IX-a, a X-a si a XII-a. Au conceput prototipul în cadrul concursului național PoliHack, organizat la Cluj, unde au si câștigat podiumul. Ei speră acum ca proiectul să atragă atenția cadrelor medicale și să poată fi implementat în spitale.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Pentru doctor, care poate că nu dorește să aibă de a face cu o interfață, am făcut aici și un buton de istoric al pacientului, care pur și simplu arată datele efectiv cum vin de pe robot”, spun inventatorii.
Cei cinci elevi au avut la dispozitie sa conceapa intreg proiectul doar doua zile.

„Eu am dormit în total opt ore din 48. Să intru din primul semestru de liceu în această echipă și să am și acest rezultat la un concurs este ceva wow”, spune unul dintre elevi.

Robotul Mihaela are șanse să intre în producție de masă

- Ar avea șanse ca acest robot să intre, la un moment dat, în spitalele din România?
- Eu sunt convinsă că intră pentru că ei sunt motivați și hotărâți să facă treabă cu acest soft, spune directoarea liceului.

Pentru ca softul să fie îmbunătățit însă, elevii au nevoie și de sprijin financiar. Copiii vor să dezvolte şi mai mult comenzile vocale, pentru ca robotul să poată purta un dialog clar cu pacientul. Totodată, intenționează să prezinte proiectul spitalelor COVID din Craiova.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si