,,Pâinea cu gust de friptură este cea mai nouă invenție a unui grup de profesori de la Facultatea de Șiința și Ingineria Alimentelor din Galați. Invenția a primit brevetul OSIM, iar cei care au creat-o spun că produsul lor ar putea reprezenta o opțiune pentru populația săracă, mare consumatoare de pâine'', a transmis Christian Sabbagh.

Pâinea „cu gust” de friptură

Așa arată pâinea "cu gust" de friptură, cea mai nouă invenție a cercetătorilor de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din Galați. În realitate, produsul are gust similar unei pâini normale, însă conține proteine precum o friptură de porc sau de vită.

Petru Alexe, decanul facultății: ,,Ea conține carnea în interior, însă fără să se vadă. Noi venim cu o proteină extrasă din carne și o aducem în interior, echilibrând toți aminoacizii din făina de grau în așa fel încât omul când mănâncă are același efect ca și când ar fi mâncat pâinea cu carne''.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Cu alte cuvinte, cercetătorii au extras proteine din carne și au adăugat-o în aluatul pâinii.

Astfel au ajuns la un rezultat care ține de foame și care este echilibrată din punct de vedere nutrițional.

Floricel Cercel, masterand industria alimentară: ,,Extragem proteină din piept de pui, cum o vedeți pe asta de porc, proteină din piept de pui, proteină din pește, doar din carnea de pește și proteina din vită!''

Procesul prin care pâinea este coaptă este similar.

Floricel Cercel, masterand industria alimentară: ,,30 de minute la 30 grade dospire, 30 min la 230 grade la cuptor''.



OSIM a acordat Universității "Dunărea de Jos" din Galați brevet de invenție pentru pâinea proteică. Inventatorii susțin că produsul lor ar putea reprezenta o opțiune pentru populația săracă, mare consumatoare de pâine.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si