Cine vrea să devină şofer în această perioadă are nevoie, în primul rând, de răbdare.
"Cum a fost experienţa? Foarte dificilă. Trebuia să dau de când a început pandemia. Dar s-a suspendat, îţi dai seama că în alea 3 luni nu mi s-a depus dosarul. deci, ai avut o perioadă de aşteptare. Da!", spune un candidat.

Pandemia le încurcă planurile: probele practice pentru permis, întârziate

Acest tânăr face parte din generaţia şoferilor de pandemie. S-au scurs deja câteva luni de când a terminat ultimele ore de condus cu un instructor.

Citeste si: Cum poți lua permisul auto la 16 ani. Ce criterii trebuie să îndeplinești și ce fel de mașină poți conduce

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

"În perioada asta ai mai avut ore de condus? Nu, terminasem şcoala. Cu teoria cum e, te-ai pregătit? Da, oarecum!", spune el.
Probleme sunt pentru toţi, chiar dacă au terminat şcoala înainte de pandemie ori au început cursurile după expirarea stării de urgenţă.


"Dificil, foarte dificil. Pentru că programul era impus între nişte ore, să conduci cu mască e mai complicat.
Când ai început şcoala, în ce perioadă? 2019, noiembrie.
N-a trecut prea mult, eşti sigur pe teorie? Nu prea sunt sigur, a trecut mult!", spun candidații.

Permisul de conducere, obținut de candidați după probe întârziate de pandemie

Timp de două luni, în perioada stării de urgenţă, examenele au fost supsendate la nivel naţional.

Singura parte bună e că valabilitatea documentelor a fost extinsă. Nici în prezent lucrurile nu decurc mai rapid.
"Măsurile luate în vederea prevenirii răspândirii coronaviruslui şi măsurile de distanţare. Astfel, se reduce capacitatea de preluare a candidaţilor la jumătate în sălile de examen", spune comisarul de poliție Rodica Popescu.

Citeste si: Examenele pentru permis auto, suspendate în Bucureşti

Vorbim despre o generaţie de şoferi condamnată la aşteptare lungă, iar efectele s-ar putea vedea pe şosele, în viitor, avertizează piloţii cu experienţă.

Probele practice, amânate de pandemie. Specialist: Pierd cunoștințele

"Este indicat să dai examenul cât mai repede. Cunoştinţele, reflexele, tot ce s-a acumulat în această perioadă ca şi pregătire a viitorului conducător auto se disipă, se pierde cumva", spune Sorin Ene, vicecampion european la drift.

Citeste si: Anunț pentru viitorii șoferi. Din 13 iulie se va relua examinarea pentru a obține permisul

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Zilnic, doar în Bucureşti se prezintă între 50 şi 250 de candidaţi pentru obţinerea permisului auto. La nivel naţional, aproape de 3.500 de persoane încearcă să devină şoferi cu acte în regulă. În Bucureşti, Ilfov şi Caraş Severin, timpii de aşteptare sunt sub 30 de zile. În schimb, în Giurgiu, Călăraşi şi Iaşi se aşteaptă peste o lună de la înregistrarea dosarului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si