Aseara, un animal infometat a fost filmat in timp ce alerga pe strazile din Rasnov, judetul Brasov. Iar cu numai o saptamana in urma, un barbat a ajuns la spital dupa ce piciorul i-a fost sfasiat de un urs.
Citeste si: Localurile care vând un singur fel de mâncare, tot mai atractive pentru români!
Goana acestui pui de urs pe strazile din Rasnov a fost filmata de un sofer, in miez de noapte.
Ursii invadeaza din ce in ce mai des orasele, dar si micile asezari de la poalele muntilor. Disperati ca nu mai gasesc hrana in padurile defrisate, acestia coboara de pe creste in cautare de mancare.
Foamea, insa, ii face agresivi.
Citeste si: Pensionarii primesc bani în plus din martie 2025! Cine sunt cei 1 milion de beneficiari- kanald.ro
Citeste si: Daciana Sârbu, prima reacție după ce s-a aflat că a divorțat de Victor Ponta: „Mintea mea e...”- wowbiz.ro
Si ciobanii sunt disperati din cauza animalelor salbatice. In Mures, un staul plin cu oi a fost atacat de un urs, iar scena teribila a fost surprinsa de camerele de supraveghere. In zona respectiva, 4 gospodarii au fost calcate in aceeasi noapte, iar animalele oamenilor au fost hrana pentru ursi.
Cele mai vanate de salbaticiuni sunt ghenele cu gunoaie. O ursoaica si cu puiul ei au fost surprinsi anul trecut in Prahova, in timp ce devorau resturile gasite in pubele. Specialistii spun ca salbaticiunile ajung tot mai des in sate si orase pentru ca oamenii le-au invadat teritoriul.
Organizatiile non guvernamentale spun ca un control al populatiei de ursi s-ar putea face daca s-ar sti exact cate exemplare traiesc in tara noastra.
Citeste si: Oamenii de ştiinţă israelieni au realizat prima inimă vascularizată imprimată 3D
In Romania nu exista o statistica clara cu privire la numarul de ursi care traiesc in padurile din tara noastra si asta pentru ca nimeni nu i-a numarat. In vreme ce asociatiile de vanatori spun ca ar exista undeva la 6500 de exemplare, ONG-urile spun ca, de fapt, numarul lor ar fi la jumatate
Odata stabilita populatia de ursi, autoritatile ar putea reloca animalele din zonele suprapopulate in padurile unde traiesc putine astfel de animale. O alta solutie propusa de Ministerulul Mediului ar fi crearea unei arii naturale... dar momentan, sunt doar planuri pe hartie.