Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Papa în România 2019. Neobosit printre români

31 mai 2019 e o zi care va ramane inscrisa in istorie si in sufletele fiecaruia dintre noi. Papa Francisc a aterizat astazi pe pamant romanesc si ne-a dat o lectie de modestie, unitate si iubire! Fiecare clipa a vizitei sale a fost atent pregatita iar capitala a devenit o fortareata bine pazita. Dar oaspetele special nu s-a ferit de oamenii simpli. Dimpotriva, le-a acordat toata atentia sa!

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Papa în România 2019. La 8 minute dupa ora 11.00, cursa Alitalia de la Roma catre Bucuresti aterizeaza pe aeroportul din Otopeni.

Imediat incep operatiunile prin care aeronava este ghidata pe pamant romanesc. Are prioritate fata de celelalte curse comerciale. Desi e un om modest, care nu cere tratament preferential, Sfantul Parinte trebuie sa respecte un program strict. Asa ca avionul sau are intaietate.

Emotia creste printre cei prezenti in apropierea pistei. Avionul se vede tot mai clar. Din carlinga sunt scoase steagul Romaniei si cel al Vaticanului.

La 11 si 21 de minute, aeronava se opreste in dreptul Salonului Oficial. Tensiunea asteptarii e la cote maxime. Publicul priveste numai in directia avionului. E 11 si 32 de minute. Usa din fata se deschide.

In sfarsit, Papa Francisc se arata romanilor care-l asteapta la Otopeni.

Coboara singur, fara sa fie ajutat de cei din staff-ul sau. La ora 11 si 33 de minute, face primii pasi pe pamant romanesc.

Presedintele Romaniei si sotia sa sunt primii care-l intampina. Presedintele Iohannis a plecat primul de la aeroport pentru a-l putea intampina pe oaspete si la Cotroceni. Papa Francisc l-a urmat la scurt timp, la 11 si 46 de minute. A urcat intr-o Dacia Logan.

Codul Rutier a fost modificat special printr-o ordonanta de urgenta pentru acest eveniment. Numarul masinii este SCV 1, adica Statul Cetatii Vatican, numarul 1!

Coloana oficiala iese pe DN1. Geamul din dreapta spate al masinii este deschis si Papa Francisc saluta multimea adunata pe marginea drumului. Ambele sensuri ale soselei si asa aglomerate suntt inchise, dar oamenii nu sunt suparati. Fac poze, filmeaza si spera sa suprinda macar un cadru cu Sfantul Parinte.

Coloana oficiala este formata din 19 autoturisme si 6 motociclete. Loganul Papei este incadrat de alte 2 masini fabricate la Mioveni, tip Duster. Si acestea au numere speciale: RO P 1 si P 2!

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

La 7 minute dupa ora 12, Papa Francisc trece prin dreptul Arcului de Triumf.

Pe bulevardul Kiseleff s-au adunat mii de oameni. Romanii au iesit in numai mare sa-l intampine pe Suveranul Pontif. Religia nu-i separa, dimpotriva. Cu aceasta ocazie ii uneste!

Papa în România 2019. Papa intalneste in drumul sau tot mai multi oameni. Piata din fata Guvernului e ticsita, la fel si trotuarele de pe Calea Victoriei. Sunt blocate multe din strazile capitalei. Importanta momentului si bucuria generata de vizita Papei se simt printre cei prezenti.

Este 11 si 21 de minute. Papa Francisc ajunge la Palatul Cotroceni si este intampinat pe platoul Marinescu. Drumul pana aici a durat 35 de minute. Coloana oficiala s-a deplasat cu viteza mica. Graba nu are ce cauta intr-o astfel de zi.

Incadrat de Klaus si Carmen Iohannis, Papa Francisc este salutat de garda de onoare. La Cotroceni a fost ridicata o tribuna pentru invitati. Cu totii sunt cu privirea indreptata spre oaspetele venit de la Vatican.

Ceremonia de intampinare continua cu inspectia garzii de onoare, asa cum face fiecare sef de stat.

Dupa incheierea ceremoniei de pe platoul Marinescu, Papa Francisc si gazda sa, presedintele Iohannis, se indreapta spre palatul Cotroceni. Conform progamului, sunt rezervate 45 de minute pentru intalniri private.

Au urmat discursurile oficale in fata a sute de invitati: ministri, parlamentari, sportivi si fete bisericesti.

Discursul Papei a fost construit in jurul ideii de unitate. Sfantul Parinte nu a uitat nici de romanii plecati din tara, obligati sa-si caute un viitor mai bun in alta parte.

Papa Francisc: Prin cultura lor, prin patrimonial lor, prin munca lor imbogatesc tarile in care au imigrat si prin roadele efortului lor isi ajuta familiile ramase in patrie. Ganditi-va la fratii si la surorile din strainatate. E un act de patriotism! E un act de iubire frateasca, de justitie!

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Papa în România 2019. Papa Francisc a vorbit putin peste 11 minute. Desi avea discursul pregatit, in unele ocazii s-a oprit din citirea textului, pentru a intari cuvintele de acolo cu idei izvorate din sufletul sau!

La 13 si 42 de minute, Papa a plecat spre Nuntiatura Apostolica din capitala pentru a se odihni. O pauza binemeritata dupa un inceput de zi aglomerat. Si-a rupt insa cateva minute din timpul sau liber pentru a-i saluta pe cei ramasi pe platoul Marinescu.

De la Cotroceni a plecat incarcat cu daruri. Presedintele Iohannis i-a oferit obiecte din fiecare zona istorica a Romaniei. Un covor, un brau tricolor, ceramica de Horezu, oua incondeiate, miere de salcam, magiun, vin si cd-uri cu lucrari de George Enescu. Au fost insotite de o pagaia cu autograful lui Ivan Patzaichin si o minge semnata de Gheorghe Hagi. De la Viorica Dancila, Papa a primit un ceas realizat de un roman, cu o curea din piele de vitel.

A urmat o noua deplasare prin Bucuresti. La 15 si 45 de minute, Papa a ajuns la Palatul Patriarhal. Insotit de Prea Fericitul Daniel, seful Bisericii Catolice s-a aratat impresionat de arhitectura cladirii.

Oasptele de la Vatican a amintit in discursul sau de mai multe ori de vizita facuta de Papa Ion Paul al II a la Bucuresti in 1999. Atunci a fost prima calatorie de acest gen a unui papa intr-o tara majoritar ortodoxa.

Desi ar fi trebuit sa se deplaseze catre Catedrala Mantuirii Neamului in Papamobil, Francisc a urcat tot in Logan. De data aceasta, pe scaunul din fata, langa sofer.

Papa în România 2019. A ajuns la catedrala ortodoxa la 16 si 59 de minute, unde a fost intampinat cu paine si sare. A urmat o slujba unica!

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI