In articol:
Cele mai profitabile săli de jocuri de noroc sunt în orașele sărace din țară. Poate părea un paradox, însă neajunsurile și dorința de a trăi mai bine, îi fac pe unii români să joace și puținii bani pe care îi au, hrăniți de iluzia că s-ar putea îmbogăți peste noapte. Un exemplu este orașul Vaslui care are o sală de jocuri de noroc la fiecare 900 de locuitori, a transmis Cristian Sabbagh.
Sălile de jocuri și pariuri sportive prosperă și în sărăcie
Acest bărbat are 77 de ani.
- Când ați jucat ultima dată la pariuri?
- Acum cinci minute, uitați biletele sunt la mine, șase bilete și din astea unu sau două trebuie să iasă, de exemplu, ăsta e mai mărișor, are un miliard și 131 de milioane, a spus un bărbat.
Citește și: VIDEO- Guvernul a intervenit asupra concediilor medicale. Cine nu mai plătește "taxa pe boală"?
Nu trece zi fără să intre în sălile de pariuri sportive sau păcănele care promit câștiguri mari.
- E lumea săracă și nu bani suficienți pentru întreținere. Eu, de exemplu, joc la pariuri de o viață. Eu cu asta am trăit, în afară de salariul pe care l-am avut că am avut serviciu 47 de ani, nu îmi ajungeau banii niciodată, când nu mai aveam bani, făceam bilete la pariuri, a spus un bărbat.
Cunoscut ca unul dintre cele mai sărace orașe din țară, Vasluiul pare mană cerească pentru firmele care activează în domeniul jocurilor de noroc.
Cu doar 63 de mii de locuitori, în Vaslui funcționează 70 de săli cu păcănele și pariuri sportive. Iar clienții le trec pragul încă de la primele ore.
La doar 20 de ani, Florinel are deja o experiență bogată cu jocurile de noroc.
În toată țara, sunt peste 13 mii de săli de jocuri de noroc.
Psihologii spun că dependența de jocuri de noroc se vindecă greu și este nevoie de multă voință pentru depășirea ei.