Sunt imagini de noaptea trecuta, care a fost ca un calvar pentru sutele de romani, prinsi captivi in drumul spre casa. Sunt in total cinci autocare și zeci de microbuze cu pasageri, printre care si copii. Au fost opriți de polițiștii britanici din cauza faptului că Franța nu mai primește niciun călător și niciun transport de marfă de frica mutatiei pe care covid-ul a suferit-o in regatul unit!

- Domnu' nu mai pot, sa ne dea drumul!
- A venit sa va vada cineva de la amabasda, guvern?
- Nimeni, nimeni. De ieri suntem aici.
- Deci aveti 24 de ore deja.
- Da, am murit de foame, uite beau apa de la wc, spun oamenii.

Cu două zile înainte de Crăciun, continuă calvarul românilor blocați în Regatul Unit

Afara infometati asteapta parinti si copii. Nu au apa si nici mancare. Abandonati prin parcarile englezilor, nu au nici de unde sa isi faca cateva cumparaturi de urgenta.
Romanii din diaspora s-au mobilizat si le-au dus celor blocati, apa si sandwish-uri, care sa ii ajute sa treaca peste inca o noapte de asteptare.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Ca sa intelegeti cat de critica e situatia, trebuie sa priviti aceste imagini filmate din elicopter. Cozile se inadesc una in alta si creeaza un cordon de zeci si zeci de kilometri.

In marea de tiruri- care stau inerte de duminica seara se afla si Ciprian Onu. Traieste cu speranta ca macar la miezul noptii or sa fie lasati sa se intoarca spre casa.
„Coloana este imensa pe cativa zeci de km.

Nici nu ni se spune cand se va da drumul cand se va elibera, oricum se vorbeste ca sunt 12 mii de camioane blocate”, spune șoferul.

Calvarul românilor blocați în Regatul Unit, departe de a se fi sfârșit

Practic Marea Britanie este din ce în ce mai izolată din cauza interdicției impuse de mai multe state, din cauza unei noi variante de Coronavirus foarte infecțioase. Au apărut și temeri cu privire la aprovizionarea cu alimente chiar in prejma Craciunului. Deja magazinele din regat au inceput sa se goleasca, iar isteria de a ramane fara macare, ii face pe englezi sa stea la cozi kilometrice.

Situatia de la granita determina supermarketurile să avertizeze clienti ca trebuie sa se astepte la stocuri reduse la fructe si legume proaspete, in perioada de dinaintea Craciunului.

Din cauza noii tulpini a virusului, cel puțIn 40 de țări și-au închis până acum granițele pentru pasagerii care vin pe calea aerului sau pe mare din Regatul Unit. Considerată mult mai contagioasă, mutația a fost deja detectată şi în alte ţări: Danemarca, Italia, Olanda și Australia. O solutie este asteptata de la Uniunea Europeană. Printre măsurile discutate se numără testul PCR negativ la sosirea din Marea Britanie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si