VIDEO - Pare de nesfârșit calvarul românilor blocați în Regatul Unit
Calvarul românilor blocați la granița Regatului Unit ia amploare. Cu sutele au rămas oamenii captivi în aeroporturi sau în mașini, pe șosele.
Sunt imagini de noaptea trecuta, care a fost ca un calvar pentru sutele de romani, prinsi captivi in drumul spre casa. Sunt in total cinci autocare și zeci de microbuze cu pasageri, printre care si copii. Au fost opriți de polițiștii britanici din cauza faptului că Franța nu mai primește niciun călător și niciun transport de marfă de frica mutatiei pe care covid-ul a suferit-o in regatul unit!
Afara infometati asteapta parinti si copii. Nu au apa si nici mancare. Abandonati prin parcarile englezilor, nu au nici de unde sa isi faca cateva cumparaturi de urgenta.
Romanii din diaspora s-au mobilizat si le-au dus celor blocati, apa si sandwish-uri, care sa ii ajute sa treaca peste inca o noapte de asteptare.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ca sa intelegeti cat de critica e situatia, trebuie sa priviti aceste imagini filmate din elicopter. Cozile se inadesc una in alta si creeaza un cordon de zeci si zeci de kilometri.
In marea de tiruri- care stau inerte de duminica seara se afla si Ciprian Onu.
Traieste cu speranta ca macar la miezul noptii or sa fie lasati sa se intoarca spre casa.Practic Marea Britanie este din ce în ce mai izolată din cauza interdicției impuse de mai multe state, din cauza unei noi variante de Coronavirus foarte infecțioase. Au apărut și temeri cu privire la aprovizionarea cu alimente chiar in prejma Craciunului. Deja magazinele din regat au inceput sa se goleasca, iar isteria de a ramane fara macare, ii face pe englezi sa stea la cozi kilometrice.
Situatia de la granita determina supermarketurile să avertizeze clienti ca trebuie sa se astepte la stocuri reduse la fructe si legume proaspete, in perioada de dinaintea Craciunului.
Din cauza noii tulpini a virusului, cel puțIn 40 de țări și-au închis până acum granițele pentru pasagerii care vin pe calea aerului sau pe mare din Regatul Unit. Considerată mult mai contagioasă, mutația a fost deja detectată şi în alte ţări: Danemarca, Italia, Olanda și Australia. O solutie este asteptata de la Uniunea Europeană. Printre măsurile discutate se numără testul PCR negativ la sosirea din Marea Britanie.