Taberele organizate de firmele private sunt singura soluție pentru părinții care vor să-și trimită copiii la schi. Cele de stat au fost aproape toate închise și, cum elevii sunt în vacanță, cererea este foarte mare în această perioadă. În Poiana Brașov, pârtiile au fost la fel de pline ca în perioada sărbătorilor de iarnă, iar turiștii au fost nevoiți, din nou, să piardă timp prețios la instalațiile pe cablu, a

transmis Cristian Sabbagh.

Aglomerație pe pârtie

La ora prânzului, sute de turiști au format un șir lung de câteva zeci de metri pentru a putea urca în telegondola din Poiana Brașov. Dar ca să ajungă în vârful muntelui Postăvaru, oamenii au pierdut chiar și o oră la coada care părea interminabilă. 

"- Cât credeți că mai stați?
- O oră.
- De ce?
- Uitați, uitați.
- Așa a fost toată ziua?
- De fiecare dată e așa
- Câte ture credeți că faceți în condițiile astea?
- Maxim două. N-avem cum, nu o să stau o oră la coadă de fiecare dată", a spus un turist.

"- Condițiile de schi sunt bune, pârtiile sunt bune, dat fiind faptul că e foarte cald. Avem o mică problemă cu cozile că e aglomerat, toată lumea vine acum în vacanțe cu copiii
- Acum cât stați la coadă?
- În jur de 40 de minute", a spus un turist.

Inclusiv pe pârtii s-a schiat umăr la umăr, dar turiștii s-au bucurat din plin de stratul de omăt care măsoară 30 de centimetri. Acești adolescenți din Tecuci, de exemplu, au ajuns în Poiana Brașov duminică, iar până acum s-au distrat pe cinste în tabără.

"Este distracție, ne distrăm mai mulți copii, ne cunoaștem, ne împrietenim, ne distrăm. Ne împărțim pe grupe, cei avansați, cei intermediari și cei începători și o luăm pe trasee diferite, mai grele, mai ușoare", a spus un turist.


 
"Seara avem jocuri, pârtii, ne dăm încontinuu. Mulți copii vin deja de mult timp și ne cunoaștem între noi și mai experimentăm lucruri noi", a spus un turist.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Majoritatea copiilor vin de mulți ani în tabere organizate de firme private. Începătorii iau lecții de la instructori, iar în cateva zile reușesc să alunece singuri pe pârtii. Când nu sunt în natură, cei mici au parte de tot felul de activități.

"Tabăra are prețul de 1850 de lei, preț în care este absolut tot inclus. Plecare direct din Tecuci, ajungem înapoi în Tecuci, este inclus teleschiul. Masa, transportul, este totul inclus. Adică părintele trebuie doar să îi dea niște bănuți de buzunar", a declarat Ramona Costin, organizator.

Din păcate, pentru mulți părinți din România taberele private sunt singura soluție pentru a-și trimite copiii într-o vacanță de câteva zile. Dacă după Revoluție taberele de stat erau la mare căutare, acum aproape toate au devenit o ruină. Clădirile fie au fost abandonate, fie au fost puse la pământ.

"În urmă cu mulți ani, pe aceste trepte urcau și coborau copii din toate colțurile țării care veneau să se distreze la această tabără de la Timișul de Jos. Odată cu trecerea anilor, dar și cu indiferența autorităților, aceste clădiri au rămas abandonate, iar locurile în care copiii dormeau, mâncau sau făceau tot felul de activități au ajuns acum o paragină", a declarat Adrian Jătăreanu, reporter Știrile Kanal D.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

În anii 90, România avea peste 200 de tabere de stat în toată țara, iar astăzi mai puțin de o treime dintre ele au mai rămas în picioare. Inclusiv cele care încă mai există riscă să dispară dacă autoritățile nu investesc în ele.

Citește și: VIDEO- Vacanța de schi în Poiana Brașov. Copiii aflați în vacanță au luat cu asalt pârtiile


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: