Cel puțin șaptezeci de copii au nevoie de îngrijiri medicale după ce au mâncat la școală prin programul masa caldă. E cod roșu în Mehedinți, iar autoritățile depășite de situație au cerut ajutorul ambulanțelor din toate județele vecine. Spitalul din Drobeta Turnu Severin este blocat de numărul uriaș de pacienți. Vorbim de minori din opt școli.

Este cea mai gravă situație de acest fel din ultimii ani, a transmis Cristian Sbbagh.

Părinții copiilor intoxicați cu mâncarea primită de la școală, mărturii terifiante

Era mâncarea... când a venit fata cu ea, am scos- o din geantă, mirose a, nu puteai să să stai lângă ea, a spus un părinte.

Cel puțin șaptezeci de copii și doi profesori au simptome de tox infecție alimentară și au ajuns la spitalul din Drobeta Turnu Severin. Elevii au vârste cuprinse între cinci și paisprezece ani și învață la școli din trei localități din Mehedinți. Aceștia au început să se simtă rău la ore după ce ar fi mâncat pastele livrate de o firmă de catering.

Fata a venit de la microbuz, a venit vomitând, a zis că le-a dat niște paste, sunt zile diferite, când le mai dă de exemplu azi le de rece, poate mâine o să le dea cald, a

spus un părinte.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

În câteva minute, secția de urgențe a devenit neîncăpătoare.

Am două fete, una a mâncat acolo la școală și a doua a băgat în geantă să mănânce acasă, când a venit cu ea acasă, nevastă mea a văzut- o și nu știu... a trecut un miros așa, când a mirosit-o nu puteai să stai lângă caserola, a spus un părinte.

Ambulanțe și microbuze din patru județe au intervenit de urgență.

Este activat planul roșu. Tot personalul medical a fost mobilizat. A fost adus în cadrul unității, suntem pregătiți să primim aproximativ o sută copii, au spus autoritățile.

Cauza exactă va fi stabilită după analize.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si