VIDEO - Părinții sunt tot mai îndoielnici în privința vaccinării copiilor

Părinții sunt tot mai îndoielnici în privința vaccinării copiilor

Părinții sunt tot mai îndoielnici în privința vaccinării copiilor

(Sursa foto: Pixabay)

Vaccinarea copiilor s-a transformat într-o decizie grea pentru părinți. Interesul și încrederea părinților în serurile de imunizare a scăzut după pandemia de Covid, ce a dat frâu liber unor discuții pro, dar și contra vaccinării.

Disputele anti-vacciniste din perioada pandemiei de Covid au născut adevărate polemici în rândul părinților. Unii au devenit tot mai sceptici atunci când vine vorba de vaccinare. Este și cazul acestui tată care spune ca se gândește de 2 ori înainte de orice vaccin.

Părinții nu-și mai vaccinează copiii de teamă

Tatiana Gavrilă, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații.

Citește și: VIDEO- Covid-19 se întoarce într-o variantă și mai contagioasă. Val de infecții în două țări

„Nu mai am așa încredere... trebuie să-i fac acum, de un an, mai are o lună și am așa o reticență, nu știu de ce...”, explică tatăl.

„E un risc, depinde cum se manifestă el...

la unii copii poți să mergi cu ei să te internezi, doamne ferește, se umflă, fac temperatură mare și intri în panică instant. Eu acum sunt și în concediu de creștere copil și văd ce înseamnă să crești un copil”
, spune altă mamă.

Citește și: Ce trebuie știut despre Arcturus, noua variantă SARS-CoV-2 aflată în atenția OMS

La nivel mondial, 67 de milioane de copii au ratat cel puțin un vaccin pe parcursul celor 3 ani de pandemie.

Citește și: Bilanț COVID-19: Peste 4.000 de persoane infectate în perioada 10-16 aprilie

În România, încrederea în vaccinare a adulților a scăzut cu circa 10 procente.

Rata vaccinării la copii a scăzut după pandemie

Potrivit studiilor, încrederea bărbaților în serurile de imunizare s-a diminuat cu aproape 15%, în vreme ce in cazul femeilor scăderea a fost de doar 6%.

Datele furnizate de Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile arată că, față de perioada de dinainte de pandemie, vaccinarea hexavalentă a scăzut cu 5%. Scădere mai mare a fost observată de către medici în rândul vaccinului gripal.

Citește și: Cum îl poți ajuta pe cel mic să treacă mai ușor peste o răceală?

În anul 2020, în România au fost administrate, pe toate grupele de vârste, peste 3 milioane de vaccinuri gripale, iar în 2021, din păcate, abia am reușit să atingem cifra de 1

milion 500 de mii de persoane, cifră care s-a repetat și în sezonul gripal 2022- 2023.

Citește și: Directorul medical al Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş, Adrian Marinescu- despre lipsa medicamentelor generice din spitale

În perioada 2019- 2022, la nivel mondial, 48 de milioane de copii nu au primit nici măcar un vaccin.

Citește și: VIDEO- Tusea- principala repercusiune a răcelilor


Reporter

Numele meu este Tatiana Gavrila, în prezent sunt reporter Știrile Kanal D, iar de 2 ani îmi petrec timpul, pe teren. Sunt o fire curioasă și plină de viață, iar cel mai mult îmi place să interacționez cu oamenii, să le aflu opiniile și poveștile. Mi-am dorit să fiu reporter încă din liceu, iar visul meu s-a materializat după ce am absolvit Facultatea de Jurnalism și Știintele Comunicării.

Am făcut practică în mai multe trusturi de presă, am terminat și o școala de televiziune, cu specializare prezentator-reporter, între timp am absolvit si programul de masterat în Jurnalism Tematic, iar într-un final mi-am găsit locul în sânul familiei Kanal D.

Îți Recomandăm Și...