Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Parizer de curcan, descoperire dezgustătoare

Fără să ne dăm seama, am ajuns să mâncăm parizer de curcan al cărui principal ingredient nu este carnea. Descoperire dezgustătoare a protecției consumatorului.

Iulian Ciurea,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Hotărâți să aflăm ce se găsește într-un banal parizer, am ales la întâmplare un supermarket, unde regăsim mai mult sortimente. Unul dintre ele ne-a atras atenția, atât nouă, cât și vânzătoarei care a rămas la fel de surprinsă ca noi când a citit eticheta.


„Am găsit de pasăre, dar nu știm dacă e de pui sau de curcan. Scrie carne de pasăre. Poate să fie și rață... Nu scrie ce pasăre. Vedeți că scrie și șorici”, a constatat vânzătoarea.
Șoriciul ar putea fi, de fapt, pielea de pasăre pe care un producător din Vaslui a folosit-o în cantități industriale, ca să prepare batoanele de parizer. Mai exact, materia primă- existentă în mare parte din mezeluri- era ingredientul principal, iar carnea reprezenta doar 10% din compoziție.
Comisarii de la

Parizer de curcan plin de pielițe, descoperire dezgustătoare a inspectorilor

Protecția Consumatorului au amendat producătorul că nu respectă legislația însă acesta a ripostat pe motiv că eticheta (tc 13:09) care însoțește produsul nu este falsă. Cu acest pretext, tot mai multe firme producătoare de mezeluri aduc la raft salam și parizer cu minimum de carne.
„Denumirea este parizer cu carne de curcan, dar procentul de carne de curcan este de 20 la stuă și primul ingredient este carnea separată mecanic de pasăre, adică ce mai rămâne pe carcasa unor păsări după

îndepărtarea bucăților mari de carne”, spun inspectorii de la protecția consumatorului.

Producătorul de parizer de curcan, dat în judecată

Judecătoria Vaslui a menținut amenda data de OPC producătorului de parizer și atrage, astfel, atenția unui fenomen îngrijotrător. Tot mai mulți procesatori adaugă agenți de îngroșare în mezeluri, ca să le facă să arate apetisant, iar pentru gust, pun potențiatori de arome. Pe unii, eticheta cu ingrediente îi sperie:
„Soia, tot felul de oase măcinate.

Numai carne, nu. Nu, de parizer, fug. Parizerul și crenwurștii. Noi luăm parizer la Piatra să dăm la pisici.
În topul celor mai consume mezeluri, sunt salamurile, pastrama și cârnații. Parizerul se afla la coada listei. Cei care le aleg sunt mai ales tinerii.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI