„Parlamentarii intră în rând cu toți românii. Nu vor mai da sub 10 lei pe o ciorbă, ci mai mult, și asta deoarece prețurile la cantină vor crește, după ce au decis privatizarea ei. Deși au un salariu consistent, aleșii se plâng că mănâncă scump în clădirea impunătoare”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Parlamentarii plătesc pe mâncare cot la cot cu românii

Prețurile incredibil de mici de la cantina Parlamentului au devenit istorie. Aleșii nu mai găsesc ciorbă la 3 lei sau piept de pui la grătar cu 5 lei.
„Astăzi am luat varză cu mămăliguță și o pulpă dezosată... 50 de lei, deci nu e atât de ieftin precum se vehiculează în spațiul public”, a declarat Dumitru Coarnă, deputat AUR.
La restaurantul de la Senat, prețul pentru un meniu pornește de la 23 de lei. Iar masa conține felul unu, felul doi și un fruct. De pildă, pieptul de pui cu sos de parmezan costă 30 de lei, tocănița de ciuperci, 16 lei, iar șnițelul din piept de curcan, 24 de lei. Practic, ca la orice altă cantină din Capitală.
„Am fost și am mâncat o supă-cremă de linte, 16 lei”, a spus și Alin Apostol, deputat USR.

Citește și: Ministrul Muncii anunță o noutate adusă de legea pensiilor. "Nu s-a vorbit până acum despre asta"

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

„Undeva la 60 de lei costă un meniu, 70 de lei, până într-o sută de lei, dacă ești mai mâncăcios”, a constatat Ilie Toma, deputat PSD.


Nu doar de prețuri se plâng unii parlamentari, ci și că stau cam mult la coadă. Și asta pentru că serviciile de alimentație de la Camera Deputaților au fost concesionate, iar până va fi gata noua cantină, toți aleșii și angajații din Parlament mănâncă la restaurantul Senatului.
„Eu cred că am stat vreo jumătate de oră la coadă, coada se întinde până în afara restaurantului, acum văd că s-a mai rărit”, a spus Evdochia Aelenei, senator AUR.
Nici după ce va fi renovată cantina de la Camera Deputaților, prețurile nu vor mai fi mici, deoarece serviciile au fost externalizate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: