"Legea privind interzicerea vânzării țigărilor electronice către minori a primit votul final, astăzi, în Parlament. Colega mea, Iasmina Ardelean, ni se alătură cu detalii despre această nouă lege", a transmis Cristina Dorobanțu.

Fără țigări electronice vândute minorilor

"Proiectul care interzice vânzarea țigărilor electronice pentru cei sub 18 ani a primit votul decisiv din partea deputaților. Practic, magazinele nu vor mai avea voie să vândă țigări electronice ori produse de vapat minorilor.

De asemenea, acestea nu vor mai putea fi comercializate nici prin automate. Vânzătorii vor putea cere un act de identitate, pentru a verifica vârsta persoanelor care cumpără acest tip de produse. Și firmele de curierat vor trebui să verifice vârsta clienților atunci când livrează produse din tutun.

Țigările electronice vor fi interzise și în școli, iar Ministerul Educației va stabili sancțiuni pentru elevii care nu respectă regulamentul.

Proiectul introduce sancțiuni de până la 100.000 lei, în funcție de gravitatea faptei.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Proiectul va ajunge pe masa președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare", a transmis Iasmina Ardelean, reporter Știrile Kanal D.

Citește și: Ce conțin energizantele? Combinația care îi ucide pe consumatori


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si