"Luna Șes este cea mai nouă surpriză pentru împătimiții sporturilor de iarnă. Vorbim despre pârtia deschisă în Țara Oașului după 30 de ani de când au început lucrările", a transmis Simona Pătruleasa.

Pârtia Luna Șes, deschisă după 30 de ani

Sătmărenii visează de mai bine de 30 de ani la o pârtie de schi. Începută în 1986, pârtia de la Luna Şes a fost în sfârșit finalizată, omologată și deschisă iubitorilor sporturilor de iarnă.



Cei 2,8 kilometri sunt pregătiți să rivalizeze cu pârtiile renumite din țară.

"Este o zi mare pentru toți schiorii, toți montaniarzii din județul Satu Mare și nu numai, pârtia este de dificultate medie. Se adresează schiorilor cu pregătire, competențe medii, respectiv avansaților. Este o pârtie tehnică, panoramică, a declarat Alex Costin", șef Salvamont Satu Mare.

Pârtia are un telescaun cu o capacitate de transport de 800 de persoane pe ora, iluminare nocturnă și sistem pregătire a zăpezii artificiale.

Investiția a prins cu adevărat contur abia în 2002. De atunci s-au cheltuit aproape 20 de milioane de euro printr-un proiect finanţat prin PHARE 2002 şi Guvernul României. 

"Din punct de vedere turistic pentru aceasta zonă, cred ca este plămânul de dezvoltare economică a orașului Negrești și a întregii zone a Țării Oașului", a declarat Aurelia Fedorca, primar oraș Negrești Oaș.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Noua staţiune de Schi Luna Şes este situată pe pantele vestice ale Munţilor Gutâi, la poalele Vârfului Pietroasa și la 8 km de oraşul Negreşti-Oaş, într-una dintre cele mai pitoreşti zone ale României, „Ţara Oaşului”.

Citește și: Misiune încheiată cu succes! Un tânăr a fost salvat de salvamontiștii din Caraș- Severin, după ce a căzut într-o prăpastie de 300 de metri


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si