„Vremea caldă a redus numărul pârtiilor funcționale în această perioadă a sărbătorilor. Puține sunt practicabile si acelea sunt acoperite cu zăpadă artificială. La Rânca sau Băișoara, de exemplu, se schiază de zor. Începători sau avansați, turiștii se bucură de o ieșire în aer liber înainte de Revelion”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Unde se schiază în țară

Turiștii care au ales să își petreacă revelionul la Băișoara se bucură că au găsit pârtiile funcționale.
Administratorilor le este tot mai greu să deschidă pârtiile de sărbători, din cauza lipsei ninsorilor.

„Avem un sezon greu, cu precipitații puține spre deloc. Se schiază sută la sută pe zăpadă artificială, pârtia albastră de 1.300 de m este deschisă, deservită de telescaun și pârtia de inițierea deservită de bandă pentru transport începători, la fel și restaurantul de la cota 1.600”, a explicat Iancu Șerbănescu, administratorul pârtiei Buscat.
Cei care au ajuns deja în stațiune au ales să facă sport în aer liber înainte de mesele de sărbătoare. După petrecerile de la cabane și pensiuni, turiștii se reîntorc pe pârtie.

Citește și: VIDEO- Sărbători pe plaiuri bucovinene. Se fac ultimele pregătiri înainte de Revelion la Voroneț

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Însă doar pârtiile sunt pline. Stațiunile montane din județul Cluj nu se bucură anul acesta de prea multi turiști. În zona cabanelor și pensiunilor bate vântul, semn că oamenii vor să vină la schi doar pentru câteva ore, iar apoi se retrag acasă.

„Unitățile de cazare din stațiunea Muntele Băișorii încă mai așteaptă turiști de Revelion. Gradul de ocupare se apropie de doar 50 la sută și asta pentru că în zonă nu a mai nins de câteva zile și foarte puțini turiști au ales să își petreacă Anul Nou aici, la Băișoara”, a transmis Silvia Cseh,

corespondentul Știrilor Kanal D.

Mii de turiști au ajuns și în stațiunea Rânca pentru a sărbători Revelionul. Pe o vreme superbă, cu mult soare și zăpadă, pârtiile s-au umplut rapid. Chiar dacă unii au avut probleme în a se ține pe schiuri sau placă, toată lumea s-a distrat. Gradul de ocupare este aici de aproape sută la sută.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: