Bunicul celor doi copii care au fost spulberați de un autoturism în Parcul Pantelimon își exprimă durerea uriașă prin care trece:

"În loc să fiu eu acolo, în locul nepotului îngropat și să vină nepotul la mine cu o lumânare, mă duc eu cu o lumânare. Și fata asta, se chinuie într-un picior știți ce groaznic e? Erau doi copii doi boboci de copii înfloriți, erau niște copii extraordinari și dintr-o dată unul este acolo unde n-ar trebui să fie, ar trebui să

fiu eu sau bunica lui și celălalt se va chinui toată viața lui cu un picioruș. Viața asta este așa de dureroasă", spune Niculae Nefedov, bunicul copiilor.

Pentru bătrânul cu lacrimi în ochi, faptul că unul dintre tinerii din mașină va fi pedepsit mai aspru nu reprezintă nimic.

Întreaga familie este dărâmată și nici măcar o minune nu le mai poate alina acum suferința.

"Ei sunt acum sub anestezie, acel copilaș trecuse de la etapa de copil la băiețel și tati era mândru de el și mami era mândr[ de el și dintr-o dată să vezi c[ nu mai este. Am mers dimineața și am și am făcut cumpărături, voiam să plecăm la bulgari, la mare, am făcut cumpărături dimineața și la ora 19,30 să auzim că nu mai este", spune bunicul.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Cum se coc vinetele. Cea mai simplă metodă de a pregăti vinete gustoase pentru iarnă- wowbiz.ro

"Am trecut pe lângă școală și am văzut copiii care se duceau și noi ne făceam planul, să o duc pe aia mică dimineață în clasa a întâia, după aceea pe Bogdănel în clasa a treia, o iau pe aia mică și dintr-o dată să nu mai ai nimic. Tot cerul și pământul s-au năruit pe noi".

Inițial, pasagerul de 19 ani a fost acuzat că i-a încredințat șoferului minor cu bună știință autoturismul, doar că acum procurorii au extins urmărirea penală.

Tânărul s-a ales cu acuzații în plus: ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Totuși avocatul familiei victimelor spune că decizia de schimbare a încadrării reprezintă o normalitate și ar trebui să fie un exemplu pentru cei care comit astfel de infracțiuni.

"Am considerat că este oportun ca în ședința comisiei juridice de mâine a Parlamentului să fie introduse propunerile noastre, în sensul că infracțiunile pentru minor să fie dublate ca și cuantum, iar modalitatea de executare se fie strict în regim de detenție, scoaterea în afara legii a substanțelor de tip gaz ilariant", spune avocatul familiei.

Citeste si: Cât de mult se aseamănă fiica Danielei Gyorfi cu mama artistei. Care este relația dintre cele două. „Noi nu putem să forțăm copilul, îi spun anumite lucruri.”- kfetele.ro

Citeste si: Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Pe de altă parte, se așteaptă rezultatele expertizelor suplimentare cerute de familie după ce raportul de dinamică a arătat că șoferul adolescent circula cu o viteză de peste 60 de kilometri pe oră, în condițiile în care în zona unde s-a produs accidentul limita de viteză era de 5 kilometri pe oră.

"Păi, e o crimă, nu este accident, e crimă a știut". Și în cazul minorului care era la volan încadrarea a fost schimbată în urmă cu două săptămâni.

Inițial, băiatul a fost acuzat de ucidere din culpă însă după ce procurorii au descoperit că acesta ar fi consumat gaz ilariant acuzația s a transformat în omor calificat.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si