Suntem in localitatea Breb din Maramures, una dintre cele mai frumoase asezari din tara care ii fascineaza pe cei care ajung sa-i colinde ulitele.Aici sarbatorile de Paste au un farmec aparte prin traditiile pastrate cu sfintenie de catre sateni.

„La noi in Maramures traditia se pastreaza inca vie, toata lumea merge la biserica in costum traditional de la copii de un an pana la cel mai invarsta batran”, spune Veronica Hotea, administrator de pensiune.

În Maramureș puteți savura un adevărat Paște tradițional

Iar cei care ajung in zona, de Paste, participa la slujba precum localnicii,imbracati in straie populare si cu bucate pentru sfintit.

„Turistilor, de paste le pregatim un cos traditional care va cuprinde Pasca, carnati afumat, sold afumat oua vopsite miel cu aces cos pot sa mearga la biserica si sa sfinteasca sa traiasca traditai anoastr adin maramures”, spune administratorul pensiunii.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Cei mai multi turisti dornici de astfel de experiente vin din Bucuresti iar aici se bucura de camerele aranjate in stil traditional si de bucatele delicioase: pancove, carnati, slanina, coaste, paine proaspătă de casa si nelipsita palinca.

Apoi, oaspetii se pot delecta cu peisajele locului printr-o plimbare cu trasura.

„Pachetul nostru de paste porneste de la 5000 de lei trei nopti de cazare care care include toate facilitatile noastre”, spune gazda.

Paște tradițional- o călătorie în Maramureșul istoric

Intr-o alta pensiune din satul Petrova, turistii vor avea parte de tot felul de activitati, astfel incat sa plece cu multe amintiri de neuitat.

„În pachetul nostru de trei nopti sunt incluse diferite activitati, o sa mergem cu ei intr-o excursie prin Maramuresul istoric,unde pot vizita manastirea barsana, cimitirul vesel de la sapanta, totodata in incint aresortului o sa organizam atelier de vopsit ou, de cozonaci, avem un pranz special cu miel la protap, o degustare de vinuri”, spune administratorul pensiunii.

Pretul unui pachet all -inclusive de Paste porneste de la 1550 de lei de persoana si ajunge la 1700 de lei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si