Producătorii de afumături tradiționale primesc deja comenzi pentru Paște, cele mai multe de la români stabiliți în străinătate. Anul acesta, dă semne că va avea mare succes un sortiment abia lansat de o carmangerie din Buzău. Este vorba despre berbecuț întreg copt în afumătoare. Bucata rumenă cântărește peste 15 kilograme și are circa o lună de zile termen de valabilitate, a transmis Simona Pătruleasa.

Pastramă coaptă în afumătoare

Patrama de oaie întreagă este noutatea pe care o carmangerie din Buzău a introdus-o în gama de produse specifice sărbătorilor pascale. Carcasa de oaie sau berbecuț este tranșată în așa fel încât carnea să fie pătrunsă bine de dogoare și fum. 

O pastramă de oaie întreagă, coaptă și afumată, costă în jur de 1.000 de lei. Este primul dintr-o serie de astfel de produse afumate cerute de români din Diaspora, pentru masa de Paște. Mica fabrică de bunătăți tradiționale produce zilnic zeci de kilograme de pastramă, mușchi și șunculiță de porc. Bucățile de carne, cu cât sunt mai uscate și afumate, cu atât au termen mai mare de valabilitate.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Dana Roba și Beni s-au despărțit după un an de relație: „S-a terminat. Nu mai pot...”- wowbiz.ro

Citeste si: Sectorul din București în care mașinile parcate pe trotuar vor fi ridicate- antena3.ro

Citește și: VIDEO- Șaorma ar putea să devină românească. Cum este posibil?

Pe lângă zecile de kilograme de pastramă de oaie, carmangeria din Buzău mai livrează babic, pastă de mici, sunculiță coaptă și mai multe sortimente de cârnați afumați.

Mai multe carmangerii din Buzău trimit pachete cu afumături românilor din străinătate, prin firme de curierat. Acestea ajung in două, trei zile de la efectuarea comenzii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: