Suntem în fața unui restaurant care cândva era unul cu pretenții, conceptul de fine dining stând la loc de cinste, iar porțiile servite erau adevărate delicatese. Localul fusese inclus anul trecut în topul celor 1000 de restaurante care trebuie vizitate. Acum- s-a transformat într-unul de tip cazarmă, ca să poată supraviețui.

„Avem ciorbă cu perișoare, supă de cartofi cu afumătură, slănină, ceapă spartă cu pumnul, ostropel, avem foarte multe lucruri din copilăria mea și a oricărui român”, spun patronii de restaurante.


Un meniu aici pornește de la 7 lei și poate ajunge până la 40 de lei.

Restaurante de fine dinning reinvetate de patronii care au rămas fără clienți

„Am reușit să sprijinim cadrele din linia întâi, eroii din linia întâi, de la serviciul SMURD, serviciul de ambulanță, Poliția Locală, Poliția de Frontieră, doctorii și medicii spitalelor afectate și am început în Vinerea Mare- o zi simbolică pentru noi. Toți eroii din linia întâi în momentul în care vin la noi să ridice mâncarea în uniformă vor primi un discount de 20%”, spun patronii de restaurante.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Mi se pare o întoarcere înapoi în trecut și punem accent pe ce înseamnă cultură românească și tradițională și folclor, mi se pare extraordinar!”, spun clienții.

Mergem acum la o cantină dintr-un campus studențesc din capitală. Cândva aici era forfotă. Acum.... bate vântul. Clienții fiind tot mai puțini- rămâne mâncare nevândută cu nemiluita. Tocmai de aceea- patronii fac reduceri substanțiale pe final de zi- dar și donează meniuri celor nevoiași.

„E păcat să arunci atâta mâncare, plus că sunt mulți oameni care ar avea nevoie. Am văzut pe internet că restaurantele lasă mâncare, ceva pungi în caserole pentru oamenii străzi care iau mâncarea în caserole și știu de unde să o ia și la ce ore”, spun clienții.

Clienți puțini, patronii au găsit soluții ca restaurantele lor să supraviețuiască

Alt restaurant- același scenariu după care se încearcă salvarea din prăpastia falimentului.

„În ultima noastră oră de operare din fiecare zi, o să acordăm un discount de 20% astfel încât să acordăm clienților noștri acel produs savuros exact în ziua în care a fost preparat”, spun reprezentanții restaurantelor.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Ideea de a dona mâncarea este în strânsă legătură cu legea risipei alimentare. Și e în avantajul patronilor să facă asta- dacă ne gândim că ei plătesc la kilogram depozitarea deșeurilor- iar astfel ar putea să fie scutiți de aceste biruri.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si