Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor, aflat în arest de mai multe săptămâni, le-a cerut magistraților ca doi dintre foștii lui angajați să fie testați cu poligraful.

Citește și: De ce a renunțat la caz avocatul lui Cornel Dinicu? Detalii șocante ies la iveală în urma incendiului de la Ferma Dacilor

Este vorba despre doi cetățeni moldoveni.

Dinicu le-a spus anchetatorilor că în trecut cei doi- soț și soție- s-ar fi certat și s-ar fi amenințat unul pe altul că își vor da foc.

Astfel, patronul de la Ferma Dacilor crede că unul dintre cei doi soți ar fi putut să pună intenționat focul la pensiunea care a ars ca o torță și care a mistuit opt vieți umane.

De asemenea, afaceristul a mai spus că își dorește să participe la cercetarea de la fața locului și să meargă la ruinele pensiunii.

Condiții complicate pentru testul poligraf

În contextul în care acest test poligraf ar putea să fie acceptat el trebuie să îndeplinească două condiții de bază: în primul rând persoanele vizate care ar trebui să facă testul trebuie să fie de acord, iar în al doilea rând starea lor de sănătate trebuie să le permită acest lucru, întrucât testul poligraf reprezintă niște riscuri pentru sănătate.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

În condițiile în care testul va fi realizat, el nu va fi considerat ca probă la dosar, ci considerat doar ca un nou punct de început pentru a se realiza alte cercetări.

De asemenea, testul poate să fie concludent sau neconcludent în funcție de cum vor considera specialiștii.

În cazul în care testul este unul neconcludent, se va lua de la capăt și va trebui realizat un nou test poligraf, iar persoanele vizate trebuie din nou să își dea acordul.

Citește și: Detaliul care ar putea schimba ancheta de la Ferma Dacilor. Ce ar fi văzut un angajat în timpul incendiului?

În momentul de față cei doi foști angajați moldoveni nu au nicio calitate în acest dosar și nu au nicio măsură preventivă, deci pot părăsi în orice moment țara.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Bogdan Aanei, unul dintre avocații lui Cornel Dinicu, în dosarul Ferma Dacilor, a anunțat luni că se retrage din acest caz. El a declarat că a luat acesată decizie pentru că ar fi primit mai multe amenințări, mesaje și apeluri telefonice, și că „nu poate lucra cu sabia deasupra capului”. 

Bogdan Aanei este ce-l de-al doilea avocat care părăsește cazul Ferma Dacilor, pensiunea mistuită de incendiu a doua zi de Crăciun, tragedie soldată cu decesul a 8 oameni.

Cornel Dinicu, cel care administra Ferma Dacilor, se află în arest preventiv de aproape trei săptămâni.

Ceilalţi doi administratori în acte ai firmei, Adrian Ristin şi Adelina Elena Ilie, au primit mandate de arest la domiciliu.

Cei trei administratori au fost acuzați de ucidere din culpă și distrugere din culpă cu consecința producerii unui dezastru.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si