Patru turiști au fost găsiți morți după ce mașinile lor s-au defectat în mijlocul deșertului „Marea Morții”, transmite presa internațională.

Citește și: Poștărița Olga a rămas 3 zile blocată în lift și nimeni nu a auzit-o. "Este o tr0agedie greu de explicat"

Cei trei bărbați și o femeie au fost găsiți fără viață în deșertul din nord-vestul Chinei, după ce s-au aventurat într-o zonă periculoasă, fără să ceară permisiunea autorităților.

Citește și: Mămica a cinci copii a încercat să-și scoată singură dinții după ce a consumat cocaină. Medicii nu au mai putut face nimic pentru ea

Deșertul supranumit "Marea Morții" este situat în Asia Centrală, iar temperaturile variază aici între minus 12 grade noaptea și 40-45 de grade Celsius ziua. 

Deșertul supranumit "Marea Morții" este situat în Asia Centrală

Deșertul supranumit "Marea Morții" este situat în Asia Centrală

Tragedie în deșertul supranumit "Marea Morții" 

Se pare că turiștii încercau să traverseze Rezervația naturală națională Xinjiang Lop Nur Wild Camel, când a avut loc incidentul tragic.

Ei și-au început călătoria periculoasă pe 22 iulie și nu erau pregătiți pentru condițiile severe care urmau, deoarece temperaturile ajungeau frecvent până la 40 grade C.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Turiștii au intrat în rezervația naturală deși nu aveau autorizație în acest sens, ca parte a unui convoi auto-organizat. Din nefericire pentru ei, s-au rătăcit pe undeva pe drum.

În urma amplelor operațiuni de căutare și salvare, vehiculul lor defectat a fost localizat pe 27 iulie, doi dintre bărbați și femeia fiind găsiți morți în interior, în timp ce a patra persoană era dată dispărută.

Cum a fost găsit al patrulea turist

O echipă de salvare a fost creată imediat pentru a-l căuta pe bărbatul dispărut, iar acesta a fost găsit și mort în noaptea de 29 iulie.

Imagini înfricoșătoare arată momentul în care echipajele de urgență au descoperit cadavrul bărbatului întins pe spate în nisip.

În videoclip, el este văzut purtând pantaloni lungi, are cămașa descheiată și se vede bustul său degradat. Fața, brațele și picioarele lui sunt complet pârjolite și înnegrite din cauza temperaturilor extreme la care a fost expus corpul.

Cel mai temut deșert din Asia Centrală

Deșertul "Marea Morții" are o suprafață de 300.000 km² și este situat în China. După deșertul Rub al-Chali din sudul peninsulei Arabiei este cel mai mare deșert nisipos de pe glob, dunele având o înălțime de peste o sută de metri.

În deșert se află câteva lacuri sărate cu apă provenită probabil din topirea zăpezilor de pe munți.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Regiunea este bântuită de vânturi puternice, ceea ce duce la formarea dunelor mișcătoare. Umiditatea aerului este redusă, iar temperaturile ating în timpul zilei 40 °C, iar noaptea -12 °C.

China a construit o cale ferată care înconjoară Marea Morții

China a construit o cale ferată care înconjoară Marea Morții

Deșertul Taklaman= „poți intra în el, dar nu mai poți ieși”

Deșertul Taklamakan este binecunoscut drept al doilea cel mai mare deșert de nisipuri mișcătoare din lume.

Dunele de nisip din Taklamakan ajung până la 300 de metri, iar numele său înseamnă „poți intra în el, dar nu poți ieși niciodată”, în limba uygur.

În vremuri străvechi, comercianții obișnuiau să călătorească sute de kilometri prin pământul uscat nemărginit, ducându-și mărfurile din China în Europa.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si