Un incendiu puternic a izbucnit joi la bordul unei nave sub pavilion străin aflată în reparații în Șantierul Naval Midia.

Din primele informatii focul ar fi izbucnit in compartimentul mașini al navei. Din păcate, patru persoane au fost găsite decedate de pompierii care au intervenit de urgență. 

Cum s-a produs tragedia din Șantierul Naval Midia

Un incendiu puternic a izbucnit joi la bordul navei AMAR GLYFADA, un vrachier sub pavilion Belize construit în 2002.

Nava, cu o lungime de 176,82 metri și o lățime de 29,4 metri, a sosit în portul Midia pe 1 august 2024 și a intrat direct în șantierul naval pentru reparații.

În momentul izbucnirii incendiului, la bordul navei se aflau 21 de membri ai echipajului, dintre care 19 cetățeni sirieni, 1 libanez și 1 egiptean.

VIDEO Patru oameni au murit într-un incendiu devastator în Șantierul Naval Midia

Patru oameni au murit într-un incendiu devastator în Șantierul Naval Midia

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

La fața locului au fost mobilizate de urgență șapte autospeciale de pompieri și două ambulanțe.

Inițial, patru lucrători ai șantierului naval erau dați dispăruți.

Asistența a fost asigurată la pupa și de remorcherul Alexandru II, care este echipat cu echipamente speciale de stingere a incendiilor.

Intervenție contracronometru a pompierilor

Echipajele ISU intervin pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o navă, aflată în reparații, la cheu, în șantierul naval Midia.

Forțele alocate sunt următoare: 6 mașini de stingere, o autoscară, 2 autospeciale SMURD și o autospecială pentru transport personal și victime multiple.

Dispozitivul de intervenție a fost suplimentat cu 1 Unitate de Terapie Intensiva Mobilă și 1 autospecială de stingere cu praf și azot.

Capitănia Zonala Constanța va deschide o cercetare pentru a determina cauzele care au dus la producerea acestui incendiu.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si