Patrunjelul este cu siguranta una dintre cele mai populare plante din lume. Frunzele proaspete si aromate pot fi transformate cu usurinta in fel de fel de preparate fine dining.

„La supa de astazi o sa folosesc doar frunzele de patrunjel, nu o sa folosesc tulpinile, am calit ceapa cu usturoiul in putin ulei de masline dupa care am bagat laptele de migdale.

Am pus un cartof pentru a-i da putina cremozitate supei, am condimentat cu sare si am pus putin sofran pentru a-i da aroma si culoarea aceea galbuie”, ne explică chef-ul.

Se adauga smantana vegetala si o mana generoasa de frunze de patrunjel. Se lasa totul sa dea in cateva clocote apoi se paseaza cu ajutorul unui blender pana se obtine o crema fina.

Salate și alte preparate care au pătrunjelul ca ingredient principal

Pentru ca la supele crema se folosesc de obicei crutoanele, Chef Marius Muntean a ales cateva chifle de mai multe feluri pe care le-a feliat, le-a uns cu ulei de masline si putin usturoi, apoi a presarat arahide si le-a bagat la cuptor.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Intre timp se poate pregati si o salata delicioasa din patrunjel.

„Este o planta plina de vitamine, minerale si antioxindanti si se poate folosi chiar si intr-o salata fara a-l gati, sa inlocuim de exemplu, salata verde cu patrunjelul. Langa o sa sa-l asezonam cu un dresing de mango cu ulei de masline si putina lamaie”, spune chef-ul.

Pentru un plus de gust si o textura crocanta se adauga arahide si seminte.

In functie de preferinte puteti sa completati salata cu diverse legume proaspete.

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si