Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

„Oameni buni, este vorba despre un om. O ființă umană. Nu se poate ca în toată România să nu mai existe un loc la ATI, oameni buni”, este strigătul de disperare al unui bărbat care riscă să-și piardă fratele, pe Sorin.
Iubesc și ajut toți oamenii, asemenea Tatălui din Ceruri- spunea Sorin, de fiecare dată când cineva îl întreba de ce îi pasă atât de mulți de alții. Deși purta mască, s-a îmbolnăvit când împărțea ajutoare sărmanilor și până să realizeze ce i se întâmplă, a fost internat în stare gravă, în Spitalul de la Sibiu. Ca o ironie a sorții, bunul samaritean a cărui singură credință era să îi ajute pe alții așteaptă, acum, să fie salvat, dar degeaba.

Bolnavii de COVID, cazați pe saltele pneumatice- s-au terminat paturile din Terapie Intensivă

În toată regiunea, nu mai există niciun pat de terapie intesivă și se aduc, în schimb, containere care să suplinească morgile.
„Am sunat la Raed Arafat, într-un final mi-a răspuns și mi-a zis- Domnule, situația e la fel în toată țara. Bun, dar ce facem?! Ca sunt atatia oameni, nu doar fratele meu?”, a povestit bărbatul pe internet.
Tot mai slăbit de la o oră la alta, Sorin Boica luptă de unul singur cu boala, la fel cum au făcut în ultimele ore de viață, alți șase bolnavi de COVID, la Spitalul Victor Babeș din Timișoara.

Lucizi în fața morții, încă sperau- când și-au dat ultima suflare- că vor fi mutați de pe secții, în Terapie Intesivă, unde să fie intubați.
„Acei pacienti erau pacienti varstnici 80, 70 de ani cu multiple comorbiditati. Pentru a deservi cat mai bine pacientii care au șanse vrem să aducem câteva ventilatoare să le punem in sectiile de infectioase si cardiologie”, spune managerul spitalului.
- Este ceva ce nu se poate descrie, tot organismul mă doare, toate organele.
- Nu puteți respira fără oxigen?
- Nu prea, trebuie să cer mai mult, că apoi.... Dar foarte greu îmi este, spune o bolnavă.

În România, valul al doilea al pandemiei a umplut paturile de la ATI de bolnavi

Oricât de dur ar suna, în locul ei am putea fi oricare pentru că România a rămas fără paturi ATI mai repede decât ne-am fi așteptat: pe cele disponibile, le numărăm pe degete, iar dovadă stau ambulanțele care gonesc cu bolnavi de la Satu Mare, la Vaslui și de la Giurgiu, la Iași. Un elicopter s-a ridicat din Capitală ca să ducă un pacient în stare gravă la sute de kilometri- unde i s-a găsit un pat liber. Îngrijorător e că în stare critică sunt mulți și dacă autoritățile nu se implică, suntem pierduți.
„Aici, la Iași, peste 100 de paturi de Terapie Intesivă zac nefolosite. Încă din luna mai, autoritățile tot declară că se preocupă de darea în folosință a spitalului modular însă în realitate echipamentele care ar putea salva vieți chiar în acest moment stau sub lacăt”, relatează corespondentul Kanal D la Iași, Delia Săndulachi.


În situația incredibilă s-ar fi ajuns din vina aleșilor locali, mai preocupați de alegeri și divergențe politice decât de soarta românilor. Ministrul Sănătății, aflat în trecere prin Iași, doar le-a bătut obrazul că nu profită de-o resursă medicală. Indolența de care dau dovadă se măsoară însă în vieți omenești, nu în banele cifre, așternute într-un bilanț.
„Exista aceste paturi. Aceste paturi pot fi, juridic, orientate spre alte zone, cu aprobarea Consiliilor Judetene”, spun managerii de spitale.
De parcă situația nu ar fi destul de absurdă, secția ATI a spitalului din Mioveni stă închisă din lipsă de medici.
Măsurile pe care le-au ordonat autoritățile în aproape toată țara nu-și arată deocamdată eficiența, iar carantina de care vorbeau în urmă cu câteva săptămânii nu s-a impus în județele unde rata de infectare a depășit cu mult cifra 6. În clasamentul focarelor regionale, Sibiul a sărit de pragul critic, la fel Cluj, Sălaj și Timiș. În anumite localități, sunt însă vârfuri care depășesc și 10 infectați la mia de locuitori.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si