„Haide, dă-i o îmbrățișare lui mami”

În ultimii doi ani pandemia a făcut din acest gest simplu, dar plin de afecțiune unul rar și prețios. Am fost nevoiți să păstrăm distanța chiar și față de cei dragi, iar dragostea ne am arătat-o mai mult virtual.

„Mi-ar plăcea să ne îmbrățișam că înainte, să fim iubitori.”

„Apropierea aceasta fizică creează o intimitate mai mare decât orice cuvânt.”

„- Vă face bine o îmbrățișare?

- Da, normal, pe plan emoțional.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

- Ce simțiți?

- Dragoste, încredere.”

Dacă până acum oamenii tratau îmbrățișarea ca pe un lucru normal, poate chiar banal, acum, în pandemie, au realizat că de fapt este motorul unor emoții bune.

Citeste si: VIDEO| Povestea tinerilor care readuc speranță în satele românești. Un material marca Asta-i România!

10 secunde de îmbrățișare pot face minuni pentru sănătate

Potrivit unui studiu publicat de jurnalul Comprehensive Psychology, 10 secunde de îmbrățișare pot face minuni și pentru sănătate.

Adina Berar, psiholog: „Ajută la întărirea imunității și contribuie la apariția bolilor de inimă, sunt benefice pentru a combate stresul și oboseala.”

Citeste si: VIDEO| Povestea nepalezilor pentru care România a devenit acasă

21 ianuarie, Ziua Mondială a Îmbrățișării

Ziua de 21 ianuarie este considerată cea mai deprimantă din an, astfel că avem nevoie de îmbrățișări pentru a ne ridica moralul. 

Adina Berar, psiholog:  „E nevoie de cel puțin 8 îmbrățișări pe zi și în lipsa lor putem contribui la starea de bine cu cuvinte apreciative, laudative și a ajutorului dat necondiționat.”

Ziua Internațională a Îmbrățișărilor este marcată în toată lumea. Sărbătoarea a apărut în anul 1986, în Statele Unite ale Americii.

Materialul întreg îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si