Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Pe 21 ianuarie se sărbătorește Ziua Mondială a Îmbrățișării

Studiile arată că, dacă ne luăm în brațe timp de 10 secunde, vom rămâne cu sentimente de siguranță și de liniște sufletească. Însă mulți spun că au renunțat la acest gest din cauza pandemiei și încă evită să primească sau să ofere afecțiune în acest mod.

M.A.,

Pe 21 ianuarie se sărbătorește Ziua Mondială a Îmbrățișării

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Haide, dă-i o îmbrățișare lui mami”

În ultimii doi ani pandemia a făcut din acest gest simplu, dar plin de afecțiune unul rar și prețios. Am fost nevoiți să păstrăm distanța chiar și față de cei dragi, iar dragostea ne am arătat-o mai mult virtual.

„Mi-ar plăcea să ne îmbrățișam că înainte, să fim iubitori.”

„Apropierea aceasta fizică creează o intimitate mai mare decât orice cuvânt.”

„- Vă face bine o îmbrățișare?

- Da, normal, pe plan emoțional.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

- Ce simțiți?

- Dragoste, încredere.”

Dacă până acum oamenii tratau îmbrățișarea ca pe un lucru normal, poate chiar banal, acum, în pandemie, au realizat că de fapt este motorul unor emoții bune.

Citeste si: VIDEO| Povestea tinerilor care readuc speranță în satele românești. Un material marca Asta-i România!

10 secunde de îmbrățișare pot face minuni pentru sănătate

Potrivit unui studiu publicat de jurnalul Comprehensive Psychology, 10 secunde de îmbrățișare pot face minuni și pentru sănătate.

Adina Berar, psiholog: „Ajută la întărirea imunității și contribuie la apariția bolilor de inimă, sunt benefice pentru a combate stresul și oboseala.”

Citeste si: VIDEO| Povestea nepalezilor pentru care România a devenit acasă

21 ianuarie, Ziua Mondială a Îmbrățișării

Ziua de 21 ianuarie este considerată cea mai deprimantă din an, astfel că avem nevoie de îmbrățișări pentru a ne ridica moralul. 

Adina Berar, psiholog:  „E nevoie de cel puțin 8 îmbrățișări pe zi și în lipsa lor putem contribui la starea de bine cu cuvinte apreciative, laudative și a ajutorului dat necondiționat.”

Ziua Internațională a Îmbrățișărilor este marcată în toată lumea. Sărbătoarea a apărut în anul 1986, în Statele Unite ale Americii.

Materialul întreg îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI