După șapte ani de la izbucnirea scandalului care a zguduit Biserica Ortodoxă Română, fostul episcop al Hușilor Corneliu Bârlădeanu a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru viol. Un alt fost preot a primit o pedeapsă și mai grea- 15 ani cu executare.

Amândoi sunt acuzați că ar fi violat și agresat sexual trei studenți ai seminarului teologic. Decizia magistraților nu este definitivă.

Fostul episcop Corneliu Bârlădeanu a fost condamnat în prima instanță la opt ani de închisoare pentru viol. Trei foști studenți ai seminarului teologic din Huși și ar fi fost agresați, spun procurorii.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

Un fost arhimandrit a primit o pedeapsă mult mai dură: cincisprezece ani de închisoare pentru viol aproape dublu față de sentința primită de episcopul de Huși.

Pedepse grele pentru doi foști prelați[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

Informațiile din dosar apar greu după ce fostul episcop a reușit să obțină secretizarea procesului pe motiv că presiunea mediatică ar fi prea mare.

Episcopiei Hușilor nu i se impută responsabilitatea pentru faptele penale și imorale reținute în sarcina inculpaților.

Decizia magistraților de la Curtea de apel Galați nu este definitivă și a fost deja contestată de avocații celor doi prelați. Între timp fostul episcop este retras la o mănăstire din Neamț.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si