În zadar au încercat jandarmii și preoții să-i convingă să se liniștească. O persoană a leșinat și a fost nevoie de intervenția medicilor. A fost aglomerație mare la Mânăstirea Sf Ioan cel Nou din Suceava, unde peste 3000 de pelerini au venit să se închine la racla cu moaștele sfântului. Dar cea mai mare îmbulzeală a fost la pachetele cu mâncare de pomană pe care reprezentanții mânăstirii le-au împărțit pelerinilor.

Fără să mai țină cont de nicio regulă sau interdicție, oamenii s-au înghesuit să apuce câte ceva de-ale gurii.

Citeste si: IPS Teodosie a împărtăşit mai mulţi copii cu aceeaşi linguriţă- VIDEO

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Deși Suceava este cel mai lovit județ de pandemia de coronavirus, iar în urma cu aproape o luna de zile Arhiepiscopul Sucevei, IPS Pimen, a murit din cauza infectarii cu virusul Covid 19, credinciosii au stat umar la umar și pe timpul liturghiei.

Dincolo de pericolul infectării, orele petrecute în soarele puternic și în aglomerație și-au spus imediat cuvântul pentru cei bătrâni și a fost nevoie de intervenția salvatorilor, care au și transportat un pensionar la spital.

Citeste si: Redeschiderea bisericilor. Anunțul oficial al Pariarhiei Române

În mod special în acest an, ca să nu se adune prea mulți oameni în jurul raclei, aceasta nu a mai fost dusă pe brațe de preoți, așa cum era tradiția.
Un convoi auto a purtat moaștele prin orașul suceava, iar credincioșii au putut să arunce flori de pe margine.

Sfantul Ioan cel Nou este considerat ocrotitorul Sucevei de peste 600 de ani.

Citeste si: Bătaie pe sarmale, în plină pandemie. Caz scandalos la Suceava


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si