Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Cu toate că reprezentanții bisericii au spus răspicat că racla va fi dezinfectată după fiecare credincios în parte- iată imaginile grăitoare care arată că nu se întâmplă asta... Ba mai mult- cuprinși de atâta evlavie- pelerinii veniți în număr uriaș pe Dealul Mitropoliei- o sărută cu patos- mulți fără mască- fără să țină cont că-n loc de minuni, s-ar putea infecta. Necazurile și speranța în divinitate au fost mai presus de orice.
„Acum două luni am făcut operație de fiere- m-a ușurat Maica Sfântă, Bunul Dumnezeu și toți Sfinții!”, spun credincioșii.

Pelerinajul la Sfântul Dumitru continuă, în plină pandemie

Distanțarea socială e misiune grea la coada nesfârșită- la care stau aliniați bâtrâni și tineri deopotrivă. Unii mănâncă, alții trag cu ardoare din țigară- așa că masca nu-și are locul...


Ceva mai răsfirați îi regăsim atunci când sunt mai aproape de raclă. Sus- în deal- îi așteaptă un preot înarmat cu dezinfectant pentru mâini. Unul dintre pelerini pare să confunde licoarea cu.. apa sfințită!
„Potrivit Jandarmeriei, coada de pelerini se întinde pe o lungime de 1 km, începe de la piața 11 iunie și continuă până pe Dealul Mitropoliei!”, relatează Andreea Gurban, reporter Kanal D.
În tot haosul- unii au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Nu toți au acces la pelerinajul în pandemie de la Sfântul Dumitru

Dar nu toți au avut noroc să atingă racla sfântă. Cei veniți dinafara capitalei- au rămas doar cu rugăciunile fierbinți- căci nu au avut trecere în fața jandarmilor. Printre ei și Maica Filoftea de la Vâlcea- care se plânge că a fost dată afară din biserică- iar acum e nevoită să vândă busuioc!
Alții s-au strecurat rapid printre pelerini- cu gândul să cerșească mimând boala.
„A fost depistată o eprsoană care mima un handicap și cerea bani celor care participau la această activitate, mima un handicap la membrele superioare, inducând ideea de compasiune”, spun jandarmii.
Până acum au trecut pe la raclă circa 13 mii de pelerini- potrivit estimărilor. Mâine- însă- când e sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou- ar putea fi atins apogeul. E ultima zi în care moaștele rămân afară- spre închinare. Dimineață va fi oficiată și slujba de către Preafericitul Daniel- laolaltă cu trei episcopi și un sobor de preoți.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si