În timp ce Capitala fierbe sub un cod portocaliu de caniculă, iar autoritățile au recomandat ca oamenii să nu iasă în caldura, o amplă procesiune se desfășoară la Catedrala Patriarhală. Acolo se află colega mea, Iasmina Ardelean, și ne spune despre ce este vorba. Bună seara, Iasmina, a transmis Cristian Sabbagh.

Pelerinaj pe caniculă

Sute de oameni, mulți dintre ei în vârstă, nu au mai ținut cont de recomandările autorităților.

Aceștia s-au strâns la Patriarhie, unde a început o amplă procesiune cu moaștele Sfântului Cuvios Dimitrie Cel Nou, cu ocazia împlinirii a 250 de ani de la aducerea acestora la Bucureşti. Cu toate că în Capitală este cod portocaliu de caniculă, credincioșii, împreună cu preoții și monahii vor parcurge un traseu destul de lung, de o oră și jumătate.
Asta, în ciuda faptului că autoritățile au recomandat ca oamenii evite ieșirile la ore critice, când aerul este încins și pot avea loc incidente. De mâine, însă, harta țării va fi colorată în roșu, cu cel mai extins cod de caniculă de până acum. Cu toate acestea, însă, Patriarhia a anunțat că și mâine enoriașii vor putea veni să se închine la racla cu moaște, deși vor fi peste 40 de grade celsius, a transmis Iasmina Ardelean.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si