Mulți români s-au trezit cu pensii mai mici, în timp ce alții au constatat erori în ceea ce privește stagiul de cotizare. Astfel pensionarii au cerut lămuriri la ghișeele caselor de pensii, unde au așteptat chiar și câteva ore la cozi parcă interminabile.

Sute de pensionari nemulțumiți după primirea deciziilor de recalculare au cerut explicații caselor de pensii.

În Capitală, la ghișee a fost un flux continuu de oameni nedumeriți. Unii au cerut o nouă recalculare după ce au constatat că pensiile fie nu s-au majorat, fie s-au trezit cu mai puțini ani munciți.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Rusia amenință pe față România. „Moscova ar putea bombarda ținte militare”. Ce țări mai sunt în vizorul Kremlinului- wowbiz.ro

Pensionar: Eu am lucrat la o singură intreprindere timp de 30 de ani. Și mi-a venit decizia că am lucrat de fapt doar 19 ani. Nici nu puteam să ies la pensie cu doar 19 ani lucrați. Da, sunt șocat de greșeala asta. Și, în loc să mi crească pensia cu 1200 de lei, mi-a scăzut cu 300 de lei. Doamna de la ghișeu a încercat să mă convingă că eu sunt cel care a greșit.

Citește și: Un pensionar a leșinat când a văzut ce se va întâmpla cu pensia lui de la 1 septembrie: "E posibil așa ceva?! Am fost fochist, am dat cu lopata toată viața!"

După ce a așteptat ore bune să-i vină rândul, a avut de trecut printr-un întreg proces birocratic pentru o nouă cerere de recalculare.

Un alt pensionar, un bărbat în vârstă de 98 de ani, a fost pus și el pe drumuri: Am venit pentru decizia de pensionare care este greșită. Eu aveam 48 de ani și trei luni și mi-au pus 38. Pentru treaba asta am venit aici.

Citește și: Cum poți să contești decizia de recalculare a pensiei. "Există un termen în care acest lucru poate fi făcut"


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si