Legumele portocalii, precum morcovul, sunt bogate in betacaroten, pe care corpul nostru il transforma in vitamina A si antioxidanti. Din aceeasi paleta cromatică fac parte portocalele si mandarinele, care aduc un aport important de vitamina C, fosfor, calciu si potasiu.

„Betacarotenul ajută la sănătatea vederii, de asemenea previne și anumite tipuri de cancer”, spun medicii.
Verdele este supranumita culoare vietii.

Alimentele din aceasta categorie sunt bogate in clorofila, care ajuta organismul in procesul de eliminare a toxinelor. Cele mov-violet, in schimb, reduc inflamațiile din corp si au un puternic efec antibacterian.

Curcubeu în farfurie, sănătate curată. Specialiștii ne spun cum să avem o alientație potrivită

„Legumele verzi, de exemplu broccoli sau salata verde, sunt foarte bogate în luteină, care ne ajută la o sănătate foarte bună a vederii, dar este foarte bogată și în vitamina K. Vitamina K fixează calciul în oase”, explică medicii.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Legumele albe sunt bogate in substante care stimuleaza sistemul imunitar. Cel mai des folosite in bucatarie sunt usturoiul si ceapa, despre care medicii spun ca sunt antibiotice naturale. În schimb, cele roșii sunt bogate în licopen, un antioxidant puternic care previne bolile cardiovasculare.
„Usturoiul este bogat în alicină, un antimicrobian și antiinflamator. Ajută la prevenția răcelilor în această perioadă”, spun medicii.

Pentru bucătari, o farfurie trebuie să fie un curcubeu de senzații gustative, dar și vizuale

Bucătarii știu că preparatele din farfurie nu trebuie să fie doar o încântare pentru papilele gustative, ci și o atracție vizuală.

„Cu cât este mai colorată farfuria, cu atât mâncarea noastră este mai sănătoasă, spun nutriționiștii, care ne recomandă sî mâncăm fructi și legume în stare crudă pentru un aport cât mai mare de minerale și vitamine”, relatează corespondentul Kanal D la Oradea, Ana Turda.

Important este de asemenea să alegem legume și fructe de sezon, de preferință de la producători locali care practică agricultura ecologică.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si