La prima oră a dimineții, târgul angro din patria lubeniței, Dăbuleni, este plin de producători care au ieșit să-și vândă marfa. Căruțe sau dube doldora de lubeniță zac sub soare, la temperaturi de peste 30 de grade, în așteptarea clienților. Deși prețul unui kilogram a ajuns chiar și la 40-50 de bani, fructele tot n-au căutare. 

Citește și: Au căzut în gol în timp ce munceau la telescaunul Parâng! Doi bărbați sunt în stare gravă

pepene rosu, fructe, agricultori

Acest producător încearcă de două săptămâni să vândă 45 de tone de lubeniță. A vândut până acum doar jumătate din marfă, o parte dintre ei riscă să ajungă la gunoi: „Am 7 tone de pepeni galben în angro, au patru zile, astăzi îi arunc. Vă dați seama, șapte tone de pe pepeni să îi arunci.”

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Prețul mic este justificat în special de temperaturile prea mari pentru această perioadă a anului, care au copt brusc și prematur pepenii. Astfel, în timp ce anul trecut, în aceeași lună, fructele ajungeau cu doi lei pe kilogram, acum prețul este de patru ori mai mic: „Anul trecut s-a făcut și profit de am făcut treabă. Anul ăsta e zero, deci majoritatea dintre producători vor da faliment.”

Totuși, cantitatea mare de fructele de un avantaj samsarilor: „Cumpărăm cam o mie de kilograme, le vindem la târgul, la piețe. Noi acolo să câștigăm un 20,30 de bani mai mult, adică dacă aici e 60 de bani, noi s-o vindem un leu.”

pepene rosu, fructe, agricultori

Am făcut și noi o comparație de prețuri între târgurile angro și piețe, iar diferențele sunt grăitoare.

„În târgul angro din Dăbuleni un pepene de 10 kilograme a ajuns să coste doar 4-5 lei, în schimb la piață același pepene de zece kilograme costă 30 de lei, adică de șase ori mai scump”, a transmis reporterul Kanal D.

Asta înseamnă că la piață o lubeniță costă 3 lei pe kilogram. În supermarket-uri, în schimb, se găsesc doar pepeni din import, aduși în mare parte din Grecia, care se vând cu 2,5- 3 lei kilogramul.

Citește și: VIDEO Mai mulți polițiști și jandarmi, acuzați că au dat șpagă să promoveze examene la facultate


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si