Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Percheziții în „Dosarul Adamescu”. Reporterul Știrilor Kanal D explică

Politiștii și procurorii bucureșteni efectuează, luni, percheziții la magazinul Unirea, într-un dosar de delapidare care îl vizează pe omul de afaceri Alexander Adamescu. Prejudiciul este estimat la 1 milion de euro, transmite reporterul Vlad Petrișor, pentru stirilekanald.ro.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Rasturnare de situatie care seamana a razbunare in scandalul din familia Adamescu. Dupa ce afacerista a fost arestata pentru delapidare si apoi pusa sub control judiciar, a venit randul fiului sau vitreg sa fie acuzat de aceeasi infractiune. Carmen Adamescu este cea care il acuza ca ar fi furat 1 milion de euro din banii familiei ca sa-si plateasca avocatii in Anglia.

Bogdan Antonescu, directorul general al complexului Unirea Shopping Center, a fost audiat in calitate de martor in scandalul din familia Adamescu. Asta dupa ce "sotia supravietuitoare", care a mostenit doua treimi din averea lui Dan Adamescu, il acuza ca l-ar fi ajutat pe fiul sau vitreg, Alexander, sa sustraga nu mai putin de 1 milion de euro din banii incasati in grandiosul magazin ca sa-si plateasca avocatii si o parte din cautiune in Marea Britanie, acolo unde este cercetat pentru dare de mita.


Procurorii au facut perchezitii atat acasa la directorul general cat si in complexul comercial, de unde au ridicat stive intregi de documente.

Pana cand anchetatorii se lamuresc, nu a fost pus nimeni sub acuzare. In schimb, Carmen Adamescu este cercetata sub control judiciar pentru delapidare si evaziune fiscala cu un prejudiciu de 10 milioane de euro. S-a ajuns aici dupa o plangere facuta tocmai de fiul sau vitreg cu care e in razboi deschis.

In Anglia, s-a decis extradrea lui Alexader Adamescu, dar nu e definitiva hotararea. Pe de alta parte, in Romania, el contesta mandatul european de arestare existent pe numele lui.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

___________________________________________________________________________________________________________________

ACTUALIZARE. Una dintre perchezitii il vizează pe directorul general al societății Unirea, Bogdan Antonescu. Acesta urmează sa fie dus la audieri. Dosarul a fost deschis in urma unei sesizari depuse de Carmen Palade, fosta nevasta a lui Dan Adamescu.     

ACTUALIZARE.  Deocamdată, cerrcetările în dosar se efectuează „in rem”, adica se concentrează asupra faptei. După ce vor fi analizate probele ridicate de anchetatori și după audieri, teorretic, ar putea începe urmărire penală „in personam”. 

__________________________________________________________________________________________________________________________________

Este vorba despre dosarul legat de modul în care Alexander Adamescu ar fi luat bani din societatea Unirea Shopping Center pentru a-i folosi în interes personal, mai exact pentru a-și plăti avocații care îl reprezintă în Marea Britanie.

Citeste si: Lovitură cruntă pentru Carmen Adamescu! I-a fost pus sechestru pe 16 clădiri în valoare de 9 milioane de euro

La prânz erau în desfășurare 3 percheziții: două la magazinul Unirea și una la domiciliul unui director general de la Unirea. Polițiștii și procurorii ridică documente și date informatice. 

Alexander Adamescu, despre care se știe că se află la Londra, are două termene mâine la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Citeste si: Certuri pe averea lui Dan Adamescu- Cine se va alege cu multi bani dupa moartea controversatului afacerist

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI