Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Perchezitii in scandalul vietnamezilor veniti la munca in Romania

Imaginile halucinante cu vietnamezii tinuti in containere si hraniti de pe jos, ca animalele, iar apoi expulzati au dus la descinderi de amploare ale politistilor. Vizat este Serviciul de Imigrari dar si firma celebrului afacerist Cristian Erbasu. Chiar daca nu e nimeni pus sub acuzare, exista suspiciuni ca muncitorii straini ar fi fost victimele unui abuz.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Imaginile au fost filmate pe 20 martie, in curtea unui depozit din cartierul Salajan. Muncitorii vietnamezi, adusi sa izoleze blocurile din capitala, traiau in conditii crunte.

Dormeau unii peste altii in containere, se spalau cu apa rece si mancau de pe jos, ca salbaticii. In spatele baracilor, si-au improvizat o frizerie, unde se tundeau. Iar pe santier pentru 600 de dolari pe luna munceau si cate 50 de ore pe saptamana.

Citeste si: Asiaticii iau cu asalt România! Tot mai mulţi nepalezi, chinezi şi vietnamezi vin să muncească la noi în ţară

Cei 30 de muncitori au fost expulzati la nici doua saptamani dupa ce traiul demn de evul mediu a fost dezvaluit in presa, tocmai de aceea politistii si procurorii au deschis o ancheta. Exista suspiciuni ca patronul ar fi facut presiuni asupra lor sa plece, incalcand flagrant legea.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Astazi, anchetatorii au descins la sediul Serviului de Imigrari, de unde au ridicat, pe langa documente, imaginile surprinse de camerele de supraveghere, dar si o unitate de stocare a acestora, despre care exista banuieli ca ar fi fost schimbata, in mod suspect, in luna aprilie.

Totodata, vietnamezii alungati din Romania au fost rechemati aici si vor fi audiati de procurori. Ei se afla in custodia celor de la Imigrari.

Citeste si: In timp ce romanii pleaca din tara pentru un trai mai bun, mii de straini vin sa munceasca la noi!

In cartierul vietnamezilor din Salajan, regasim aceeasi viata grea, dar ferita de ochii lumi.

Patronul firmei sustine ca muncitorii ar fi fost expulzati pe motiv c-ar fi incalcat rigorile contractului de munca si ar fi fost recalcitranti si neaga ca ar fi vizat de vreo ancheta.

Deocamdata, procurorii nu vorbesc prea mult despre aceasta investigatie si nu au pus pe nimeni sub acuzare.

Insa, potrivit unor surse din ancheta, exista suspiciuni despre posibile abuzuri la care ar fi fost supusi muncitorii sau acte de coruptie a celor de la Imigrari.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI