Au un parfum imbatator si te cuceresc de la prima muscatura. Dincolo de gustul irezistibil, perele combat stresul si ajuta corpul in lupta impotriva asteniei de toamna. Iar asta nu e tot.
„Plina, bogata in antioxidanti, bogata in fibre, deci foarte bun tratament si remediu impotriva constipatiei, in aceasta perioada, cand incepem sa mancam un pic mai consistent si pot aparea astfel de probleme.

Deci perele aduc fibre de buna calitate”, explică specialistul în nutriție Lygia Alexandrescu.

Perele au o coajă plină de substanțe active, spun specialiștii

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: În timp ce se tatua pe spate, un bărbat a făcut atac de cord și a murit- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Coaja fructului contine o substanta activa care ajuta, printre altele, la eliminarea toxinelor din organism.
„Aduc pectine, pe care le au inmagazinate in coaja si de asemenea aduc o gramada de zahara, de glucoza si de fructoza, in asa fel incat ne dau energie in prima jumatate a zilei pt ca atunci sunt recomandate”, spun experții.
Pe piata sunt o multitudine de soiuri de pere iar alegerea tipului potrivit trebuie facuta in functie de efectul pe care acesta il are in organism.


”Atunci cand avem grija de glicemie si de cantar, perele mai tari, cele care au o consistenta si o coaja mai dura, au mai multa pectina si mai putine zaharuri, sunt perele abate, sunt pere autohtone, se gasesc aici, in sudul tarii, iar daca vorbim despre grija pt scaun, sa avem fibre mai multe si de tinut ofta de dulce sub control, atunci vorbim despre perele mai moi, cu un indice glicemic mai mare, mai zemoase si ca aspect mai micute ca dimensiune.

Specialiștii atrag atenția că perele trebuie consumate în funcție de glicemie

„Perele se consuma doar daca avem o glicemie buna, daca vorbim de o persoana cu diabet, dieteticianul sau diabetologul recomanda sau nu consumul de pere. Exsta si soiuri de pere cu indice glicemic mai mic si pot fi consumate inclusive de diabetic si inclusive dupa-amiaza”, spune medicul Lygia Alexandrescu.
Miezul perei este cel care contine zahar iar un singur fruct aduce aproximativ 50 de calorii, astfel incat chiar si in cazul celor cu o glicemie buna, maximum zilnic recomandat nu trebuie sa depaseasca 300 de grame.
„Para ne aduce undeva un jur de 2 lingurite de zahar, doar ca nu e un zahar rafinat, e un zahar legat de proetinele vegetale si e un zhar care se consuma foarte, foarte usor daca mancam aceste pere disociat, adica nu le mancam legate d eo masa anume, ci le mancam separate, intre mic dejun si pranz, de exemplu!”, spune medicul.
Sucul de pere ajuta la tratarea tusei si a astmului iar pulpa fructului, pasata, este un elixir al tineretii pentru piele, atunci cand este aplicata pe fata sub forma de masca.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si