O plajă imensă, care s-a extins cu până la 100 de metri în larg, aduce cu sine reversul medaliei: avem, de-acum, o apă mai adâncă la noul mal. Trecerea de la adâncime mică la una mare este bruscă, avertizează salvamarii, care spun că- din acest sezon- riscul de înec va crește considerabil.

„Dacă in anii precedenți aveam 150-200 de metri, zona specifica îmbăierii, anul acesta o sa fie undeva la 15-20 de metri. Anul acesta suntem dotați și cu portavoci, semnale acustice si vom avertiza atunci cand marea va fi agitata”, spune șeful celor de la Salvamar.

Plajele lărgite din Mamaia- pericol mai mare de înec pentru cei neatenți

Gabi Culea este șeful salvamarilor din Stațiunea Mamaia și spune că- din acest sezon- angajații săi vor fi mai prompți atunci când turiștii vor fi în situații periculoase.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

„Faptul ca s-au lărgit foarte mult plajele ne permite accesul mult mai usor cu mijloacele noi din dotare, vom fi dotați cu ATV uri și atunci când este nevoie putem folosi acea bucata de nisip pentru a ajunge la intervenție”, explică Gabi Culea.

Foișoarele salvamarilor vor fi mutate mai aproape de mal, că să-i poată supraveghea pe turiști îndeaproape și- în cazul în care aceștia sunt în pericol de înec- să poată ajunge rapid la ei.

Totodată vor fi instalate și panouri cu avertizări pentru zoneleunde apa este mai adâncă.

Pericol de înec în Mamaia- avertizările salvamarilor

Întreaga zonă dintre Mamaia-Sat și până la pasarela din dreptul hotelului Flora este considerată periculoasă: apa măsoară chiar la mal între 1,8 și 2 metri adâncime.

„Nu ar trebui sa fie nicio problema atâta timp cât toți turiștii și riveranii care doresc sa se îmbăieze in zona plajelor respecta regulamentele salvamarilor”, crede directorul adjunct al ADBL.

Potrivit specialiștilor, în următorii ani țărmul se va modela de unul singur, cu ajutorul valurilor, iar adâncimea nu va mai fi atât de mare.
Până atunci, însă, salvamarii îi îndeamnă pe turiștii ce vin cu copiii la mare să fie extrem de vigilenți sau să aleagă sudul litoralului, unde adâncimea apei este mai scăzută în apropiere de mal.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si