In gelaterii se folosesc numai produse naturale. Acesta este si secretul unui gust incomparabil, spun producatorii. Se mai adauga ciocolata topita si un piure facut din zmeure romanesti. Se tine 10 minute in apartul de inghetata si este gata de servit.

O inghetata sanatoasa care nu seamana nici la gust, nici la aspect cu cea pe care o gasim in comert. Motivul: gelato contine mult mai putin zahar si aditivi fata de o inghetata obisnuita.

Important este sa citim eticheta, spun nutritonistii.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Lygia Alexandrescu, nutritonist: Descrierea aliementara sa inceapa cu lapte sau ou, sa fie cat mai putini coloranti, cat mai putini emulsificatori.

Este musai sa va uitati si la aspectul inghetatei, altfel v-ati putea imblonavi. Si nu pentru ca este prea rece, ci deoarece ar putea fi un focar de bacterii.

Lygia Alexandrescu, nutritonist: O desfacem si observam ca nu are forma inghetatei sau are gheata, picuri de gheata care au fost obtinuti din inghetare dezghetare.

Prin asta practic se dezvotlata bacteriile

Inghetata trebuie consumata cu precautie mai ales de cei mici. Producatorii nu au voie sa adauge mai multe de 20 de grame de E150d la un kg de inghetata, iar un adult ar trebui sa consume pana la 200 de grame/ pe zi.

Cu alte cuvinte, daca un copil mananca mai multe portii pe zi risca sa se aleaga cu o durere persistenta de stomac.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si