In gelaterii se folosesc numai produse naturale. Acesta este si secretul unui gust incomparabil, spun producatorii. Se mai adauga ciocolata topita si un piure facut din zmeure romanesti. Se tine 10 minute in apartul de inghetata si este gata de servit.
O inghetata sanatoasa care nu seamana nici la gust, nici la aspect cu cea pe care o gasim in comert. Motivul: gelato contine mult mai putin zahar si aditivi fata de o inghetata obisnuita.
Important este sa citim eticheta, spun nutritonistii.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Lygia Alexandrescu, nutritonist: Descrierea aliementara sa inceapa cu lapte sau ou, sa fie cat mai putini coloranti, cat mai putini emulsificatori.
Este musai sa va uitati si la aspectul inghetatei, altfel v-ati putea imblonavi. Si nu pentru ca este prea rece, ci deoarece ar putea fi un focar de bacterii.
Lygia Alexandrescu, nutritonist: O desfacem si observam ca nu are forma inghetatei sau are gheata, picuri de gheata care au fost obtinuti din inghetare dezghetare.
Prin asta practic se dezvotlata bacteriile
Inghetata trebuie consumata cu precautie mai ales de cei mici. Producatorii nu au voie sa adauge mai multe de 20 de grame de E150d la un kg de inghetata, iar un adult ar trebui sa consume pana la 200 de grame/ pe zi.
Cu alte cuvinte, daca un copil mananca mai multe portii pe zi risca sa se aleaga cu o durere persistenta de stomac.