Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Pericolul din înghețată. Avertismentul nutriționiștilor

Se apropie sezonul inghetatei, iar nutritionistii ne avertizeaza sa avem grija ce sortiment consumam. Delicilul rece din supermarket contine in mare parte apa, zahar si zeci de aditivi sau chiar bacterii care ne-ar putea imbolnavi. Exista si o varianta sanatoasa care sa ne potoleasca poftele. Este vorba inghetata artizanala sau gelato.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

In gelaterii se folosesc numai produse naturale. Acesta este si secretul unui gust incomparabil, spun producatorii. Se mai adauga ciocolata topita si un piure facut din zmeure romanesti. Se tine 10 minute in apartul de inghetata si este gata de servit.

O inghetata sanatoasa care nu seamana nici la gust, nici la aspect cu cea pe care o gasim in comert. Motivul: gelato contine mult mai putin zahar si aditivi fata de o inghetata obisnuita. Important este sa citim eticheta, spun nutritonistii.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Lygia Alexandrescu, nutritonist: Descrierea aliementara sa inceapa cu lapte sau ou, sa fie cat mai putini coloranti, cat mai putini emulsificatori.

Este musai sa va uitati si la aspectul inghetatei, altfel v-ati putea imblonavi. Si nu pentru ca este prea rece, ci deoarece ar putea fi un focar de bacterii.

Lygia Alexandrescu, nutritonist: O desfacem si observam ca nu are forma inghetatei sau are gheata, picuri de gheata care au fost obtinuti din inghetare dezghetare.

Prin asta practic se dezvotlata bacteriile

Inghetata trebuie consumata cu precautie mai ales de cei mici. Producatorii nu au voie sa adauge mai multe de 20 de grame de E150d la un kg de inghetata, iar un adult ar trebui sa consume pana la 200 de grame/ pe zi.

Cu alte cuvinte, daca un copil mananca mai multe portii pe zi risca sa se aleaga cu o durere persistenta de stomac.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI