Se apropie o perioadă emoționantă pentru fanii și familia regretatului artist Ion Dichiseanu! Se fac pregătiri intense pentru cea de-a treia ediție a Festivalului de Teatru, Film și Muzică "Ion Dichiseanu".

Și cine ar fi mai potriviți să ne ofere informații despre mult-așteptatul eveniment, dacă nu chiar membrii familiei acestuia!? Așa că, alături de noi, în platou, se află Ioana Dichiseanu, împreună cu fiica sa, Anastasia, dar și cu mama ei Simona Florescu.

Și bineînțeles, organizatorul evenimentului, Andrei Giurgea, a transmis Cristina Dorobanțu. 

Pregătiri pentru Festivalul „Ion Dichiseanu”

Cristina- Așadar, doamna Simona, vreau să știu cum decurge această perioadă pentru dumneavoastră, se fac pregătiri?

Se fac pregătiri și pregătirile pot să spun că se fac imediat după ce s-a terminat ediția festivalului din anul respectiv, pentru că este destul de complicat. În general, artiștii au programe și au agendele încărcate și noi încercăm să îi găsim pe cei care în perioada respectivă nu sunt ocupați și de aceea spun că din timp trebuie să îi anunțăm.

Este foarte complicat, trebuie să alergăm, să căutăm sponsori, să fixăm, avem buget și vreau să țin să precizez faptul că noi, familia, nu avem absolut niciun beneficiu material. Nu ne interesează asta pe pe noi, ne interesează festivalul să iasă frumos, așa cum ne dorim. 

Cristina- Ioana, v-ați împărțit responsabilitățile, bănuiesc.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Fetele Dichiseanu, un trio de excepție. „Se spune că prietenii ți-i alegi, familia ți-o dă Dumnezeu”

Ioana- Nu chiar, nu sunt împărțite, dar fiecare ce poate sau ce consideră că e mai potrivit pentru fiecare din noi.

Domnul director al festivalului este cu organizare direct. Noi suntem mai mult cu partea asta artistică și latura emoțională și încercăm să aducem în prim plan tot ceea ce a însemnat tata, iar responsabilitățile îi revin și lui Adi și Anastasiei, mai vine cu câte o idee și mama și încercăm să creăm ceva frumos.

Cristina- Apropo de Anastasia, pitico, cum ți-l amintești tu pe Dichi?

Anastasia- Era întotdeauna fericit, avea suflet bun, generos și mă iubea.

Cristina- Ești o minune!

Andrei, te rog să ne detalii despre festival.

Andrei- Practic suntem la a treia ediție, continuitatea e cea mai importantă atunci când vorbim de evenimente culturale. Anul acesta avem așa mai mulți factori de decizie, care s-au alăturat acestor inițiative.

Vorbim de Consiliul Județean Vrancea, Centrul Cultural din acea zonă, primăria municipiului Adjud și casa de cultură Tudor Vornicu, pentru că festivalul se întâmplă la Adjud, acolo unde s-a născut maestrul Ion Dichiseanu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: