„Pe unele drumuri din oraș s-au format gropi adânci, care devin adevărate capcane pentru șoferi. Dacă mai punem la socoteală că aici sunt și cele mai mari tarife la transportul pe cablu, nu e de mirare că turiștii aleg alte destinații pentru a-și petrece vacanța”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.
Predealul se transformă în ruină
De cum ajungi în Predeal îți sar în ochi gropile adânci de pe drumul care duce către Cabana „Trei Brazi”.
Situația se repetă și în alte zone din oraș, unde mașinile sunt nevoite să circule prin craterele adânci, formate pe șosea.
Dezolante sunt și străzile, unde vezi doar clădiri abandonate. Vorbim despre foste pensiuni sau case de vacanță pe care proprietarii le-au lăsat de izbeliște, iar acum au devenit o ruină.
„- Destul de multe case abandonate, pensiuni lăsate de izbeliște, cum vi se par?
- Urâte, urât.
Cât este zăpadă, ne place. Când nu e zăpadă, mai lasă de dorit”, a spus o persoană.
Citește și: VIDEO- Sudul litoralului, în proces de modernizare. Plajele din mai multe stațiuni vor fi extinse
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: O femeie care a cumpărat un dulap vechi de pe Facebook a rămas fără cuvinte când a văzut ce se afla în interiorul acestuia- antena3.ro
Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro
Acolo unde unitățile de cazare sunt deschise, mulți turiști se plâng de lipsa activităților din stațiune. În afară de pârtii și plimbări prin oraș, oamenii nu pot face mare lucru.
„- Aici, în Predeal, în afară de pârtii nu prea sunt... Nu prea am văzut cine știe ce.
- E totuși o stațiune destul de scumpă?
- E scumpicică, să știți.
- Cât ați plătit pe concediu?
- Undeva la 400 de lei pe noapte, ceva de genul”, a spus altă persoană.
În ultimii ani, autoritățile au încercat să atragă turiști prin construirea unui centru de agrement, în 2014, care ar fi trebuit să aibă săli de fitness, terenuri de squash, piscine, saune cu băi de aburi, o fântână de gheață, dar și o salină artificială. Doar că investiția s-a blocat în birocrație și nepăsare.
„Iată că după mai bine de 10 ani, această clădire a rămas în paragină, iar marea problemă este că autoritățile locale au pierdut peste 20 de milioane de lei, finanțate de la Uniunea Europeană”, a transmis Adrian Jătăreanu, corespondentul Știrilor Kanal D.
Nici pârtiile din Predeal nu mai sunt atât de căutate ca în anii trecuți. Aici sunt cele mai mari prețuri la instalațiile pe cablu dintre stațiunile de pe Valea Prahovei, deși condițiile lasă de dorit. Domeniul schiabil are doar 7 kilometri, iar telescaunul arată ca pe vremea comunismului. În aceste condiții, un schi pass valabil o zi întreagă costă 265 de lei.
De cealaltă parte, Sinaia poate fi un exemplu de bune practici.
Aici există cel mai mare domeniu schiabil din România, cu peste 31 de kilometri de pârtii, iar prețul unui schi pass este cu 20% mai ieftin decât la Predeal. Alba și Eugenio sunt din Spania, iar în vacanța lor prin România au vrut neapărat să bifeze și Sinaia pe lista destinațiilor de vizitat.
„Am venit să vedem Castelul Peleș, să ne bucurăm de zăpadă. Este foarte drăguț și toți oamenii sunt amabili, deci e foarte frumos, o experiență care trebuie repetată”, au spus cei doi.
Pe lângă Sinaia, și stațiunile Azuga, Bușteni sau Poiana Brașov sunt o alternativă pentru turiștii care vor o vacanță perfectă la munte.
Citeste si: Ce a pățit mama Geta? Getuța i-a trimis un pachet cu bunătăți mamei sale! "Dumnezeu să-ți dea sănătate și să te ferească de rău!"- kfetele.ro
Citeste si: Emilia Ghinescu: "Mă retrag în mine atunci cand mi-e dor". Artista își deschide inima în fața fanilor. Ce sentimente o încearcă- radioimpuls.ro
Citeste si: Câți bani pierde România din PNRR. Boloș explică de ce s-a blocat cererea 3 de plată: „CE a suspendat azi 400 de milioane de euro”- antena3.ro