Peste 1 milion de euro- bani cash -  au descoperit anchetatorii la perchezițiile desfășurate la întreaga grupare mafiotă, iar în unele cazuri banii erau ținuți în lighean sau găleți. 14 indivizi au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.

Citeste si: Românul care încasa 20.000 euro pe zi fără să facă nimic! Acum totul s-a terminat

Șefii și agenții din poliție, arestați pentru 30 de zile

Înconjurați de forțe de ordine impresionante, Comisarul-șef Radu Obreja- cel aflat la cârma Serviciului de Permise și Înmatriculări Suceava, agenți de poliție, angajați ai instituției și instructori auto au fost urcați in duba care i-a dus după gratii, acolo unde vor rămâne pentru următoarele 30 de zile.

Toți sunt acuzați că fac parte din una dintre cele mai ample caracatițe infracționale care se ocupa cu vânzarea permiselor de conducere.

Sume impresionante de bani în casa lui Obreja

Capul rețelei, susțin procurorii DNA, este nimeni altul decât șeful de la Permise Suceava- Radu Ionuț Obreja. Comisarul avea cotă parte din fiecare șpagă dată de către cei care doreau permis de conducere instructorilor auto și polițiștilor examinatori.

El a fost primul la care mascații au descins, iar in locuința acestuia au descoperit sume impresionante de bani.

60.000 de euro și 60.000 de lei, 37 de ceasuri de firmă și kilograme intregi de bijuterii de aur.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

În plus, anchetatorii au avut parte de o adevărata surpriză când i-au percheziționat autoturismul. Radu Obreja avea în port-bagaj, intr-o borsetă, 50.000 de euro care, chipurile, ar fi provenit de la un cunoscut din străinătate pentru o presupusă tranzacție imobiliară.

Radu Ionuț Obreja.
Capul rețelei, susțin procurorii DNA, este nimeni altul decât șeful de la Permise Suceava - Radu Ionuț Obreja.

Jumătate de milion de euro, într-un lighean și mai multe găleți

Sumele găsite în casa lui Obreja par infime în comparație cu banii descoperiți la ceilalți membri ai grupării. În locuința unui apropiat al șefului de la Permise anchetatorii au descoperit o jumătate de milion de euro, depozitați într-un lighean și mai multe găleți.

Potrivit anchetatorilor, banii îi aparțineau de fapt tot comisarului-șef Radu Obreja și erau ținuți la păstrare în casa prietenului. La o altă percheziție, de această dată în casa unui subaltern de al lui Obreja, procurorii au descoperit 240.000 euro- sumă pe care un funcționar cinstit nu ar putea să o adune nici într-o viață de activitate.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Anchetatorii susțin că pentru un permis auto la Suceava se cereau sume cuprinse între 300-1.500 de euro la traseu și între 3.000-6.000 de euro la examinarea teoretică. Șpaga avea un traseu bine definit. De la instructorul auto, trecea pe la polițistul examinator și într-un final ajungea la șeful serviciului de permise.

Rețeaua a fost protejată de un ofițer de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție Suceava. Acesta ar fi compromis mai multe acțiuni care ar fi trebuit să îl prindă în flagrant pe șeful de la permise. În schimbul protecţiei, Obreja i-ar fi oferit ofițerului DGA un autoturism de lux.

Anchetatorii susțin că întreaga rețea infracțională ar fi activat în utimii doi ani, iar permisele obținute prin șpăgi au efecte tragice. Ultima statistică oficială arată că, în ultimul an, în Suceava au fost mai multe accidente mortale decât în București, Timiș sau Constanța- județe cu mult mai multe maşini înmatriculate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: