Peste 550 de persoane au murit în timpul pelerinajului de la Mecca, desfășurat anul acesta într-o căldură infernală. În condițiile în care temperaturile nu scad sub 50 de grade, autoritățile arabe se așteaptă ca bilanțul să crească de la ora la alta. Atenție, urmează imagini și informații care vă pot afecta emoțional, a transmis Cristian Sabbagh.

Peste 550 de morți la Mecca

Imaginile tulburătoare sunt filmate de credincioșii musulmani în timpul pelerinajului din Mecca. Pe străzi, într-o căldură sufocantă oamenii pășesc spre marea moschee printre cadavre acoperite cu cearșafuri.

În doar câteva zile, canicula a omorât în orașul sfânt peste 550 de persoane. Cel puțin 323 dintre morți sunt egipteni, iar cei mai mulți dintre ei au decedat din cauza unor boli cauzate de temperaturile care au trecut de 53 de grade celsius.

Bilanțul crește însă zilnic și asta pentru că zeci de mii de pelerini încearcă să efectueze pelerinajul fără a obține vize oficiale de hajj. În aceste condiții, pelerinii clandestini nu pot avea acces în corturile cu aer condiționat puse la dispoziție de autoritățile saudite de-a lungul traseului.

Majoritatea însă încearcă să se protejeze de soare cu umbrele, deși autoritățile i-au avertizat pe credincioși să nu iasă din case la orele prânzului.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Am știut că acest sezon va fi foarte călduros, că va fi caniculă.

Chiar dinainte să vină pelerinii am instruit pe toată lumea despre cum să se protejeze, cum să se protejeze pe ei, cum să folosească umbrela, să se hidrateze, cum să evite aglomerația, a declarat managerul serviciului de ambulanță.

Chiar și așa multe dintre ritualuri, inclusiv rugăciunile de pe Muntele Arafat, presupun ca pelerinii să stea în aer liber ore întregi în timpul zilei. Este si motivul pentru care ambulantele abia au mai făcut fata acestor zile caniculare

Pelerinajul este din ce în ce mai afectat de schimbările climatice, potrivit unui studiu saudit publicat luna trecută. Temperaturile din zona în care se desfășoară ritualurile au crescut în fiecare deceniu cu 0,4 grade Celsius.

Citește și: VIDEO Experiment- Cum ajungem la cea mai fierbinte zi


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si