„În zadar par să se chinuie autoritățile atunci când vine vorba despre combaterea vânzătorilor ambulanți, care se îmbogățesc în perioada sărbătorilor din vânzarea petardelor și artificiilor. Afacerea ilegală are mare priză la public, iar parcările hipermarketurilor și piețelor, dar și rețelele de socializare au devenit o adevărată piață de desfacere pentru vânzătorii care nu pun deloc preț pe siguranța cumpărătorilor”, a transmis Silvia Ioniță, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Vânzători cu petarde, la orice colț

„- Au apărut, gata? Da! Și ce ai aici?

- Păi stați că am o listă de prețuri că nu le-am scos pe toate și puteți să vă uitați.

- Noi am vrea ceva mai așa că mergem la munte.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

- Din alea pe cer? Am, vă dau numărul de WhatsApp să vă trimit poze și prețuri”, a spus un vânzător de materiale pirotehnice.

Citește și: VIDEO- Sărbătorile, umbrite de pericolul materialelor pirotehnice. Un bărbat a fost ars pe trei sferturi din corp din cauza unei petarde

Este noua găselniță a vânzătorilor ilegali de produse pirotehnice, pe care îi găsim în continuare la tot pasul.

În parcările supermarketurilor, piețelor, pe trotuare, și mai nou pe internet, acolo unde afacerea lor pare să înflorească.
Acest vânzător și-a expus doar o parte din marfă, iar petardele și artificiile puternice le vinde doar pe comandă. O practică extrem de cunoscută, mai ales acum, când autoritățile încearcă din răsputeri să stârpească aceste afaceri periculoase.
„Cerem primăriilor de sector, Primăriei Generale să nu mai autorizeze puncte de lucru sezoniere în tot Bucureștiul. Consider
că este inoportun și profund incorect ca în contextul sărbătorilor de iarnă să ne terorizăm copiii, bătrânii, animalele de companie cu aceste petarde, una dintre cauzele acestui fenomen este faptul că ele se pot cumpăra la fiecare colț de stradă”, a spus Rareș Hopincă, prefectul Capitalei.
Totuși, doritori sunt mulți, iar mare parte dintre ei habar nu au la ce riscuri se expun.
Deși Prefectura Municipiului București le-a cerut primăriilor de sector și Primăriei Generale să nu emită avize pentru comercializarea materialelor pirotehnice, până acum nimeni nu s-a aliat instituției.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si