„Ce se poate întâmpla aflăm chiar acum de la colega mea, Gabriela Ghizel, în direct din cabinetul unui medic oftalmolog. Bună dimineața, Gabi”, a transmis Simona Pătruleasa, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Pericolul petardelor

Gabi Ghizel: Bun găsit tuturor! Într-adevăr, deși petardele sunt ilegale, există în continuare multe persoane care le cumpără fără să fie conștiente de riscurile la care se expun. Astăzi vom vorbi însă doar despre riscurile asupra ochilor cu domnul doctor oftalmolog Ovidiu Coravu.

Aș vrea să ne spuneți, așadar, cam care sunt riscurile pentru ochi?

Citește și: VIDEO- Junii și-au dat întâlnire în Mărginime. Tradițiile păstrate cu sfințenie în Mărginimea Sibiului

Dr. Ovidiu Coravu: Riscurile sunt foarte mari, foarte mari, sunt multiple și foarte mari. De la arsuri chimice, la arsuri termice, de la corpi străini ce se pot înfige în ochi până la inclusiv unda de șoc. Sunt cazuri mai rare, dar, inclusiv sunetul poate produce undă de șoc care poate deregla ochiul și care poate produce structurilor ochiului niște probleme. Deci riscurile sunt foarte multe, iar mecanismele traumatice ce pot apărea sunt foarte, foarte multe.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Gabi Ghizel: Hai să vedem cum arată traumatismele despre care vorbiți și să ne explicați.

Dr. Ovidiu Coravu: Să vă dau câteva exemple. Aici avem un corp străin intra cornean. Astea sunt cele mai des întâlnite traumatisme ale ochiului pentru că oamenii folosesc tot felul de utilaje, fără a folosi protecție, dar și în cazul artificiilor. Numai că în cazul artificiilor astea vin și cu arsura.

Dar, putem să ajungem inclusiv în ipostaza asta, unde putem să ardem corneea efectiv și epiteliul cornean, cum se vede este ars. Însă, putem avea, cum spuneam mai devreme, inclusiv șocuri traumatice care pot produce de la hifem, adică sânge în camera anterioară a ochiului, până la desprinderea irisului, de exemplu sau subluxarea cristalinului natural. Sunt foarte multe mecanisme ce pot produce diferite traumatisme și diferite etiologii diferite boli la nivelul ochiului.

Materialul complet îl puteți urmări mai jos.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si