Pietele mici si traditionale de langa casa au fost inlocuite, cu diferite magazine, supermarketuri sau hipermarketuri. Ne este mult mai lejer sa facem cumparaturile de acolo. Dar, este mai avantajos?

Vom afla impreuna, dupa ce facem cosul de cumparaturi in fiecare dintre cele doua locatii.

Madalina Bichir, reporter Stirile Kanal D: Am facut o lista cu produsele necesare. Acum, vom incerca sa le alegem prima data din piata, apoi din supermarket pe cele romanesti, iar la final vom vedea cat ne costa in fiecare dintre cele doua locatii.

Cumparam 1 kilogram de cartofi, doua de rosii si unul de castraveti, apoi cateva mere si, bineinteles, proteine- carne, branza, oua. Nu am luat cele mai scumpe produse, dar nici pe cele mai ieftine. Am ales varianta de mijloc.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Acum ca am terminat cumparaturile in piata, dam o fuga si in cel mai apropiat centru comercial.

Alegem aceleasi produse, le cautam pe cele romanesti, la preturi apropiate de cele din piata.

Rezultatul final vine cu o surpriza neasteptata.

Madalina Bichir, reporter Stirile Kanal D: Am gasit in piata toate produsele pe care le cautam. Kilogramul de castraveti, de cartofi si de mere a fost 2 lei, iar kilogramul de rosii 4 lei.

O bucata de branza de vaca ne-a costat aproximativ 20 de lei, pentru 10 oua am dat 6 lei, iar pentru o bucata de carne de porc am dat aproximativ 24 de lei. Totalul este de 70 de lei.

Madalina Bichir, la supermarket: Am terminat cumparaturile aici, unde am avut parte de o surpriza. Kilogramul de cartofi si de rosii a costat 3, 5 lei, in timp ce pentru mere si pentru castraveti am platiti 2 lei pe kilogram.

Bucata de branza a fost 14 lei, carnea de porc 17 lei, iar pentru cele 10 oua am platit 12 lei. Totalul este de aproximativ 55 de lei, adica mai putin decat cumparaturile care au fost facute in piata.

Experimentul arata ca exista o diferenta intre cele doua. De 15 lei mai exact, in favoarea supermarketului.

Alegerea ramane in continuare una destul de grea, insa este bine sa stiti ca ambele variante vin cu avantaje si dezavantaje.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si