„Prima zi de primăvară a aglomerat piețele și florăriile. Oamenii s-au trezit mai devreme astăzi, ca să ajungă să cumpere buchete pentru femeile dragi din viața lor. Colega mea, Gabriela Ghizel este acum într-o piață din Capitală și ne spune care e atmosfera”, a transmis Simona Pătruleasa, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Piețe și florării aglomerate de 1 martie

Gabriela Ghizel: Prima zi de primăvară din anul 2024! E drept că momentan în Capitală nu se simte încă acea atmosferă de natură reînviată la viață pentru că este înnorat, însă asta nu

înseamnă că oamenii nu respectă obiceiul de a cumpăra flori pentru persoanele dragi. Am vrut să vedem și noi ce înseamnă această zi specială pentru florari, pentru cei care se pregătesc cu mult timp înainte și l-am găsit aici, în piață, pe domnul Florin Oprea, florar. Spuneți-ne, vă rog, cât timp v-ați pregătit pentru această zi?

Citește și: Felicitări de 1 Martie 2024: Mesaje pentru prima zi de primăvară. „Razele soarelui să vă mângâie sufletul și să aveți putere să doborâți norii de pe cerul vieții voastre!”

Florin Oprea: Această zi începe cu mult înainte. Dinainte de Ziua Îndrăgostiților, cam trei săptămâni așa, încep toate pregătirile.

Gabriela Ghizel: În această dimineață la ce oră v-ați trezit ca să fiți aici cu toate florile?

Florin Oprea: Dormim foarte puțin în perioada asta, în jur de două ore, trei ore pe noapte. Ne procurăm marfa, o ambalăm, o procesăm, ca să zic așa.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Gabriela Ghizel: Cum i-ați văzut pe clienți în dimineața asta?

Florin Oprea: Nu prea au fost clienți, dar cum suntem noi, florarii, încă așteptăm, încă sperăm.

Gabriela Ghizel: Sunteți optimist că vor veni pe parcurs.

Florin Oprea: Da, deși oamenii sunt mai comozi și acum comandă online și cumpără de la mall-uri, noi suntem aici întotdeauna pentru ei.

Gabriela Ghizel: Ce floare se vinde cel mai bine astăzi?

Florin Oprea: Astăzi, zambila, în general de 1 martie. Ghiocelul și mai puțin trandafirii. Se vând lalelele, freziile.

Gabriela Ghizel: Vreau să vă mai spun în final câteva superstiții despre această zi. Cea mai importantă dintre ele este că mărțișorul pe care îl primim în dar astăzi trebuie purtat fie la mână, fie în piept, până pe data de 9 martie, iar apoi șnurul nu se aruncă la gunoi pentru că aduce ghinion, ci se va agăța într-un copac înflorit.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si