Noi evoluții în cazul dispariției fetiței Madeleine McCann, la 16 ani după răpirea ei din casa de vacanță unde se afla împreună cu familia.

Cazul Madeleine McCann. Saci luați de poliție de pe terenul viran

Potrivit presei internaționale, polițiștii judiciari au fost văzuți luând saci cu eventuale probe de la locul căutării- un lac de acumulare din Portugalia.

Citește și: O tânără influenceriță de doar 23 de ani, găsită moartă într-un șanț din Mexic. Trupul fetei a fost descoperit după 3 săptămâni de căutări, alături de 6 cadavre

Poliția germană a dezvăluit că noua operațiune de căutare a fost provocată de „anumite ponturi”. Poliția a luat la pas malurile lacului de acumulare din Portugalia cu ajutorul câinilor, a greblelor și târnăcoapelor, în cadrul anchetei privind dispariția fetiței Madeleine McCann.

Poliția portugheză a tăiat, miercuri 24 mai, copaci și ramuri de tufiș în timp ce continuă căutările în apropierea lacului de acumulare, informează The Independent.

Citește și: Poliția portugheză redeschide cazul Madeleine McCann, fetița dispărută în anul 2007

Poliția din Germania a primit mai multe "ponturi" cu privire la faptul că micuța Madeleine McCann ar fi fost ucisă de suspectul Christian Brueckner în așa-numitul său „mic paradis” din Portugalia.

Citește și: Cazul Madeleine McCann. Procurorii germani, anunț de ultimă oră despre căutările de probe în lacul din Portugalia. "Am primit mai multe ponturi"

Pedofilul german, care se află închis pentru 7 ani după ce a violat o femeie de 72 de ani, nu recunoaște că ar fi implicat în cazul dispariției lui Madeleine McCann, deși se afla în primăvara lui 2007 în aceeași locație cu familia fetiței- stațiunea Praia da Luz.

Pijamaua roz al lui Madeleine McCann, căutată în lacul de acumulare

Pijamaua roz al lui Madeleine McCann, căutată în lacul de acumulare

[Sursa foto: Instagram]

Cazul Madeleine McCann- A doua zi de căutări într-un lac de acumulare din Portugalia

Ofițerii judiciari portughezi lucrau cu mașini de tăiat și mașini grele la Barragem do Arade miercuri, la aproximativ 50 de km de locul unde Madeleine a dispărut în 2007.

În a doua zi a celei mai recente operațiuni de căutări pentru fata dispărută, echipa de criminaliști se concentra asupra unei văi, ușor la nord de o poiană retrasă în spatele copacilor, lângă locul unde au fost montate trei corturi luni.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Vegetația densă a făcut ca aceștia să fie nevoiți să folosească unelte, inclusiv un fierăstrău cu lanț, pentru a îndepărta copacii și a avea acces deplin în căutarea de indicii.

Se presupune că polițiștii caută în zona delimitată sau în lacul de acumulare pijamalele roz pe care le purta Madeleine când a dispărut, au spus surse apropiate anchetei pentru The Independent.

Ofițerii care acționează pe baza unor „informații credibile” caută orice fragmente de îmbrăcăminte și cârpe vechi care ar putea avea legătură cu dispariția fetiței, după cum a transmis Daily Mail.

Procuratura din Germania: "Am primit câteva ponturi"

Noua căutare este condusă de anchetatorii germani, care au preluat ancheta cu privire la moartea lui  Madeleine McCann  de când l-au identificat pe Christian Brueckner ca potențial suspect în 2020.

Procuratura din statul german Braunschweig a emis marți o declarație de presă în care spune: „În cadrul anchetei în cazul Madeleine McCann există în prezent acțiuni legate de procesul penal care are loc în Portugalia. Acțiunile sunt implementate de autoritățile portugheze de aplicare a legii, cu sprijinul ofițerilor Oficiului Federal de Poliție Criminală germană. Informații suplimentare despre dosar nu vor fi lansate în acest moment.”

Citește și: Cine este Julia Faustyna, tânăra care pretinde că e fetița Madeleine McCann răpită cu 16 ani în urmă. Ea a prezentat dovezi uluitoare

Referindu-se la operațiunea din apropierea lacului de acumulare, procurorul din Braunschweig, Christian Wolters, a spus că noua anchetă se desfășoară „pe baza anumitor ponturi primite”, dar a refuzat să ofere detalii suplimentare.

Dispariție Madeleine McCann, a doua zi de căutări în Portugalia

Dispariție Madeleine McCann, a doua zi de căutări în Portugalia

[Sursa foto: Instagram]

Cine este suspectul Christian Brueckner 

La mijlocul anului 2020, poliția germană l-a identificat pe Christian Brueckner, un cetățean german în vârstă de 45 de ani care se afla în stațiunea Algarve în 2007, ca suspect în acest caz.

Brueckner, un abuzator de copii și traficant de droguri condamnat, se află în spatele gratiilor în Germania pentru că a violat o femeie de 72 de ani în aceeași zonă din Algarve de unde Madeleine a dispărut.

Germanii cred că Christian Brueckner ar putea fi cheia soluționării cazului Maddie, „datorită caracteristicilor acestui bărbat, caracteristicilor în special în ceea ce privește infracțiunile sexuale, înțeleg că el ar putea fi cheia acestui mister care a durat timp de 16 ani”.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Radiodifuzorul portughez SIC a raportat luni că suspectul Christian Brueckner ar fi făcut excursii regulate la lacul de acumulare, numindu-l „micul său fel de paradis”.

Noua căutare este probabil legată de fotografiile cu lacul de acumulare Arade găsite la ascunzătoarea suspectului Christian Brueckner, a declarat pentru Reuters o sursă familiarizată cu ancheta.

Ce alibi "solid" are Christian Brueckner 

Principalul suspect în dispariția fetiței Madeleine McCann a furnizat în 2022 un alibi detaliat pentru noaptea în care micuța britanică a dispărut.

Christian Brueckner i nsistă că era cu o fată de 17 ani la kilometri distanță de Praia da Luz când Madeleine a dispărut.

Potrivit unui nou documentar, adolescenta susține versiunea lui. Pedofilul german a spus echipajului de televiziune că tânăra de 17 ani, aflată într-o vacanță de familie în Portugalia, din Germania, a stat în rulota lui în noaptea de 3 mai 2007.

Perechea a fost oprită și fotografiată la un stopaj rutier de poliție a doua zi, a spus suspectul.

Christian Brueckner

Christian Brueckner are un alibi pentru ziua în care a dispărut micuța Madeleine McCann

[Sursa foto: Twitter]

Deși alibiul său nu acoperă momentul în care Madeleine a dispărut, fostul detectiv Mark Williams-Thomas crede că povestea ridică întrebări serioase dacă Brueckner ar fi putut să o ia pe fetiță și să-i elimine trupul înainte de a-și întâlni aventura două ore mai târziu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si